Cine e de vină? Cine a greşit?

Cine e de vină? Cine a greşit?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La „accidente uşoare”, înnebuneşti la coadă. Poliţiştii, proaspeţi la intrarea în tură, transpiră pe la prânz, iar către sfârşitul programulului se uită prin tine. Nici şoferii nu arată mai bine.

Pe lângă volumul enorm de muncă, agenţii de la accidente „arhivează” adevărate capodopere de imaginaţie. Încercând să-şi susţină nevinovăţia, unii şoferi apelează la tot felul de explicaţii, care mai de care mai fanteziste.

Maşina a plecat singură

„Şoferul dubei s-a uitat exact în ochii mei şi eu am accelerat, pentru că am considerat că ne-am înţeles din priviri”, a susţinut un conducător auto care nu s-a asigurat la plecarea de pe loc.

„Sigur că n-am mai semnalizat, dar pe urmă şoferul respectiv n-a mai vrut să recunoască că s-a uitat la mine... Dar eu pot să vă spun că are ochii albaştri...”.

Sau...

„Eu stăteam liniştit pe loc, la semafor. Deodată maşina a plecat singură şi l-a atins în bară pe conducătorul auto din faţa mea. Atunci el s-a enervat şi a dat tare cu spatele şi mi-a spart farurile şi mi-a îndoit bara... Eu n-am avut nicio vină”.

Se prefăcea că traversează

Într-un accident în care au fost implicate mai multe maşini, se pare că un pieton a fost de vină:

„O femeie se prefăcea că traversează. Pe şoferul din faţa mea l-a păcălit şi a frânat. Am oprit şi eu, dar şoferul din spatele meu, care şi el îşi dăduse seama că femeia se preface, a intrat în mine şi m-a împins în maşina din faţă. Pe urmă a fost cum am spus eu. Femeia nici n-a mai traversat...”.

Veneau maşini de peste tot

Cele mai bizare explicaţii ale accidentelor auto rămân totuşi cele din intersecţii.

„Eu mă deplasam regulamentar, dar din toate părţile veneau maşini. Atunci eu am oprit (Nota Redacţiei: semafoarele nu funcţionau şi şoferul se afla pe drumul cu prioritate. A oprit maşina în mijlocul intersecţiei)”.

„Să se înghesuie ei, dacă sunt şmecheri! Şi tocmai pe mine, care stăteam pe loc, m-a îndoit unul cu maşina de şmecher. Cred că era fotbalist, că ăştia se înghesuie aşa...”.

Am pornit pe albastru

„Cred că aţi observat că la semafoarele astea noi, moderne, este şi culoarea albastră. Când s-a aprins albastru, eu nu am ştiut ce să fac pentru că nu scrie în regulament”.

„Am pornit, dar după-aia am oprit pentru că mi-am dat seama că la culoarea albastră în mod normal trebuie să eliberezi banda de circulaţie. Îl rog pe această cale pe domnul ministru să ia măsurile care se impun...”.

M-a împins vântul cu 60 la oră

„Bătea vântul cu peste 100 de kilometri la oră din spate. Eu circulam cu 50 la oră, dar vă daţi seama că vântul mă împingea foarte tare”.

„Eu am frânat, dar n-am putut evita impactul pentru că m-a împins vântul cu o viteză de aproximativ 60 de kilometri pe oră, ţinând cont de forţele de frecare...”, a susţinut un şofer a cărui viteză în oraş era - după aprecierile martorilor şi ale poliţiştilor - de aproximativ 80 km/h.

Citit 1524 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.