Dosar penal după ce şi-a uitat cartuşele în maşină

Dosar penal după ce şi-a uitat cartuşele în maşină
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier s-a prezentat, la finalul săptămânii trecute, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul ucrainean V.M., în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autovehicul marca Volkswagen Touareg.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în portbagajul şi în compartimentul roţii de rezervă 410 cartuşe (10 de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cartuşe cu glonţ, calibru 5,6 mm).

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat aceste cartuşe în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi pentru expertiză.

Citit 1824 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.