Poliţist condamnat la închisoare cu suspendare

Poliţist condamnat la închisoare cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au pronunţat hotărârea definitivă în cazul poliţistului care a primit mită pentru a le duce deţinuţilor telefoane mobile. Conform deciziei, Dumitru Dănuţ Burducea a primit doi ani şi opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă. Totodată, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

Dumitru Dănuţ Burducea a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce, în 2016, în calitate de agent de poliţie, a solicitat şi primit suma de 500 de euro de la un martor denunţător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce un telefon mobil în interiorul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. Poliţistul a recidivat, iar în 2017 a solicitat şi primit, de la un alt deţinut în centrul de arest preventiv, suma de 1.500 euro pentru a introduce în interiorul instituţiei două telefoane mobile şi două cartele SIM. Ulterior, după ce deţinutul a fost transferat în Penitenciarul Galaţi, agentul de poliţie i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incinta unităţii de detenţie, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă funcţionarii din cadrul instituţiei. Astfel, în martie 2018, inculpatul a solicitat şi primit de la un investigator 500 de euro, cu scopul de a-şi trafica influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul Penitenciarului Galaţi, în vederea introducerii unui telefon mobil şi a unei cartele SIM în incinta instituţiei, ce urmau să ajungă în posesia deţinutului.

Ancheta în acest caz s-a desfăşurat cu ajutorul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Citit 3206 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.