UPDATE Un „loverboy” de Galați a rămas fără casă și mașină. Proxenetul a fost arestat

UPDATE Un „loverboy” de Galați a rămas fără casă și mașină. Proxenetul a fost arestat
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

UPDATE 26 mai 2021: Magistrații Tribunalului Galați au admis propunerea formulată de procurorii DIICOT si au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Andrei Emilian Tîrziman. Acesta este cercetat pentru trafic de persoane și instigare la spălare de bani, ambele infracțiuni în concurs real.


Un „loverboy” de Galați a rămas fără casă și mașină. Proxenet reținut pentru 24 de ore * Un tânăr din Galați, care în ultimii ani a trăit pe spinarea fetelor pe care le scotea la produs în străinătate, a fost reținut pentru trafic de persoane și spălare de bani. Individul, unul dintre mulții componenți ai păturii underground din Galați, riscă să își piardă afacerea la care a "muncit" timp de șase ani, dar și agoniseala: un apartament și o limuzină cu care, până nu demult, făcea impresie pe străzile orașului.

Gălățeanul care ar fi avut neșansa ca afacerile lui dincolo de limita moralității și legalității să ajungă obiect de anchetă a poliției ar fi început să facă bani din "export de iubire" prin 2015, când primele tinere pe care le-ar fi convins de sentimentele lui "sincere" ar fi acceptat să ia drumul Occidentului. Rând pe rând, femeile determinate să meargă în străinătate pentru a se vinde pe bani credeau că pun umărul la prosperitatea financiară a cuplului, individul convingându-le că le trebuie bani ca să își cumpere o casă și o mașină frumoasă și, desigur, scumpă. De bunăvoie și nesilite de nimeni, femeile au ajuns în Elveția, Austria și Germania, sub atenta îndrumare a "iubitului", care se ocupa de absolut tot și își supraveghea cu atenție "afacerile". Fără acoliți și fără intermediari, gălățeanul ținea direct legătura cu fetele și încasa banii fie din mână, fie prin conturi personale.
"Supravegherea şi controlul victimelor erau realizate de către inculpat, fie direct şi nemijlocit, când se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin contact telefonic permanent, ocazii cu care inculpatul se interesa de numărul de clienți şi de sumele de bani obținute de către acestea. Transferul sumelor de bani se făcea către inculpat, fie direct, când acesta se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin serviciile de transfer monetar internațional și erau folosite de către acesta pentru achiziționarea de bunuri mobile și imobile", aveau să concluzioneze polițiștii de la BCCO Galați, care au instrumentat dosarul de trafic de persoane în care bărbatul a fost reclamat de proxenetism prin metoda "Loverboy".
Verificările au culminat cu patru descinderi domiciliare, făcute de polițiștii Antimafia în tot atâtea locații de pe raza municipiului Galați. Au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, șapte telefoane mobile, patru cartele SIM, cinci carduri de memorie, un stick, un laptop și o armă neletală. Una dintre locațiile vizate, un apartament în valoare de 77.000 de euro, și un autoturism a cărui valoare de piață ajunge la 60.000 de euro au fost puse sub sechestru deoarece se bănuiește că au fost achiziționate cu banii obținuți din traficarea persoanelor. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de trafic de persoane și instigare la spălare de bani, urmând a fi prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Citit 21100 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 00:52

13 comentarii

 • postat de SOLUŢIA!
  Miercuri, 26 Mai 2021 12:49
  81.12.149.***
  Propunere legislativă pentru oprirea şi controlul inopinat în trafic a autovehiculelor suspecte (se ştiu care!), cooperarea mai eficientă între instituţii (Poliţie, Jandarmerie, DGA, SRI, SIE, Interpol, bănci, etc), crearea unei baze de date solide cu aceşti suspecţi, confiscarea rapidă a bunurilor a căror sursă de finanţare este incertă, controale mixte în apartamentele cu activitate suspectă şi legalizarea prostituţiei - asta trebuie făcut!
  7
  34
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 26 Mai 2021 10:48
  5.13.218.***
  ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂHĂĂĂĂĂĂĂHHĂĂĂĂĂĂĂĂ SUNT SUTE DINĂŞTIA ÎN ORAŞUL ĂSTA . E PLIN.
  0
  54
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Miercuri, 26 Mai 2021 10:46
  95.76.3.***
  eh.....e greu pana ajunge in instanta.Apoi e bine....liber pentru ca nu prezinta pericol public sau social.Despre ce vorbim?!
  1
  40
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 26 Mai 2021 10:03
  5.2.205.***
  Daca ii aduna pe astia strazile o sa fie goale. :)))))
  Dar asta nu se va intampla niciodata, cade cate unul si vin 5 din urma lui.
  1
  47
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 26 Mai 2021 08:42
  62.231.94.***
  Poate patura electrica ..... ce underground, stimabile ? Daca stai 5 minute la orice semafor e mai vizibil ca oriunde. Zona tribunal - tiglina e plina la ora pranzului de desenatoare pe trotuar cu garsoniere inchiriate pe 24 h in regim hotelier si cu anunt pe net, care se amesteca la cafea printre putinii elevi interesati de scoala care ies la pauza mare sa cumpere un covrig, ca aia e ora la care se trezesc ele. Magazinele de bricolaj si de mobilier la comanda is pline de ele ori de ei care investesc, amenajeaza case nu apartamente ca orice saracan.....deci unde e underground ? Intrebarea e ce facem daca ii strange politia pe toti pentru ca astia duc economia in spate pana una alta, daca nu mai trimit ei bani de afara s-a terminat smecheria, oamenii normali s-au mutat in majoritate cu familiile acolo, au copiii la scoala afara, is cetateni straini
  8
  43
  Raportează
 • postat de Un politist
  Miercuri, 26 Mai 2021 08:25
  5.13.154.***
  Trebuia sa i dati numele acestui nemernic care a distrus vieti, asta trebue sa aibe in vedere magistratii, CA A DISTRUS VIETI, PEDEAPSA TREBUE SA FIE SIMILARA CU CEA A CRIMINALILOR, pentru ca crime se numesc ce a facut acest nenorocit, iar numele dat , pentru al arata cunoscutilor cine este el si cei ce l au educat.
  Este plin orasul de astfel de specimene, lege, pentru justificarea bunurilor ce le au, ce nu justifica cu acte, confiscat.
  5
  55
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 26 Mai 2021 08:10
  82.79.237.***
  E plin orasul de nemernici de calibrul astuia, golani care au achizitionat apartamente la bloc cu nemiluita, mai ales in Mazepa 1 si 2, ca ti-e teama sa mai urci si in lift. Razii facute cat mai des de politisti, altfel parinti si bunici se vor muta in corturi, pe langa scoli si licee.
  0
  51
  Raportează
 • postat de Mada
  Miercuri, 26 Mai 2021 07:08
  85.148.111.***
  Ketroi tu ești nebunule
  3
  8
  Raportează
 • postat de Adi
  Miercuri, 26 Mai 2021 06:55
  86.124.201.***
  Bai, ej nebun!!! Polițiști antimafia? :))
  10
  10
  Raportează
 • postat de Popovici
  Miercuri, 26 Mai 2021 06:36
  5.13.142.***
  Unu! Pai dacă asa o sa ia câte unul, peste 1000 de ani scăpăm de bombardierii cu BMW, asa ca fetelor nu va panicați, aveți de treabă!
  1
  40
  Raportează
 • postat de Vfdbj
  Miercuri, 26 Mai 2021 06:23
  5.102.0.***
  Și anaful să își facă treaba dar și poliția. Galatiul este plin de pești dintrastia.
  1
  51
  Raportează
 • postat de Pane
  Miercuri, 26 Mai 2021 03:37
  5.13.244.***
  Cata minte poti sa ai ca sa te vinzi pe bani ca sa-ti faci un viitor cu asa zisul iubit de ocazie din anunturi matrimoniale si tipul nu e singurul ,,guru,, din oras care isi etaleaza masina pe strazile din oras desi nu au muncit macar o ora , o zi cu carte de munca pe undva
  0
  48
  Raportează
 • postat de d.d.
  Miercuri, 26 Mai 2021 00:11
  89.137.230.***
  Fetele sa nu mai accepte sa se duca in strainatate cu golani si borfasi pentru ca sunt victime sigure a infractorilor proxeneti.
  4
  75
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.