Capii fostei Rodipet, în penal

Capii fostei Rodipet, în penal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fosta societate de distribuţie de presă Rodipet (în prezent SC Network Press Concept SA), care a deţinut ani în şir o poziţie importantă pe piaţă, se scaldă şi pe zi ce trece tinde să se înece în apele tulburi ale penalităţii actelor săvârşite de cei ce au profitat de pe urma ei.

Un comunicat remis presei zilele acestea de către structura centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism relevă realitatea că procurorii DIICOT au organizat şi pus în operă 24 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa şi Ilfov în vederea documentării fărădelegilor grupului infracţional organizat ce a avut ca scop însuşirea, folosirea şi traficarea activelor Rodipet SA.

Deja, din cercetările făcute până în prezent, s-a stabilit că în toată perioada de privatizare şi postprivatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr.62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitând de inexistenţa controlului financiar-fiscal, dar şi de poziţia dominantă a AGA, au organizat şi desfăşurat o politică de falimentare  concretizată în contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări de servicii total defavorabile societăţii.

Evident, în aceste condiţii, finalitatea nu putea fi decât… falimentul. Grupul de infractori coordonat de Awdi Hassan şi Awdi Mehdi a creat un prejudiciu în sumă totală de 36,6 milioane euro.

În cauză s-a dispus în cele din urmă începerea urmăririi penale faţă de nouă persoane (fraţii Awdi, Lungoci Florin, directorul general al grupului, Basam Istanbouly, mâna dreaptă a lui Awdi Hassan, Marwan Matly, Lorica Doina Bejan, Angela Coman, Elie Chehade şi Iordan Bădeanu).

Acestea au fost deja ridicate şi conduse la sediul structurii centrale DIICOT în vederea audierii şi luării celorlalte măsuri legale ce se impun.

Totodată, în cauză, în vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus luarea măsurii de sechestru asiguratoriu pe 25 de imobile şi 156 de autovehicule şi utilaje.

Mai trebuie menţionat că această cauză a fost instrumentată în colaborare cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei şi Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar intervenţia „pe teren” s-a făcut cu sprijinul Jandarmeriei Române. E de reţinut, în acelaşi timp, că suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Aşadar, cel puţin o parte din capii mafiei numită la un moment dat  Rodipet SA au ajuns acolo unde trebuie. E lesne de înţeles însă că iţele afacerii oneroase - de pe urma căreia au avut de suferit o grămadă de alte societăţi de profil (edituri de presă), care au intrat în relaţii de colaborare cu fosta Rodipet SA, între care şi  Trustul de Presă „Dunărea de Jos” Galaţi, sunt departe de a fi descâlcite în totalitate. Vom vedea ce se va mai întâmpla.

Citit 1272 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.