Accidentul naval de pe râul Mureș, declinat către procurorii gălățeni
Foto: Opinia Timișoarei

Accidentul naval de pe râul Mureș, declinat către procurorii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dosarul de ucidere din culpă întocmit de procurorii arădeni după ce o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, iar trei dintre acestea au decedat, în timp ce doi copii sunt încă daţi dispăruţi, a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, unde există procurori specializaţi în accidente de acest tip.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au transmis, luni, la solicitarea Agerepres, că procurorii au început iniţial cercetări pentru ucidere din culpă, însă ulterior şi-au declinat competenţa pentru că s-au mai conturat două infracţiuni.

"Urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Arad, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a constituit, la data de 01.05.2023, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă un bărbat de 33 de ani, cetăţean român, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ucidere din culpă, cu privire la evenimentul din seara zilei de 30.04.2023, de pe râul Mureş. Dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea analizării incidenţei infracţiunilor", arată parchetul arădean.

Pe lângă ucidere din culpă, bărbatul care a condus barca este cercetat pentru infracţiuni la regimul transportului naval, respectiv "conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător" şi "conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive".

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, în seara zilei de 30 aprilie, în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil decedând şi patru persoane (doi bărbaţi şi doi copii) fiind date dispărute.

Citit 1909 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 07:36

2 comentarii

  • postat de paloma
    Luni, 08 Mai 2023 15:46
    5.13.169.***
    ... a fost declinat DE catre parchetul...

    iei si bani pentru aceste articole ???

    Incident naval...daca erai din Maramures, mai intelegeam !!!
    0
    0
  • postat de paloma
    Luni, 08 Mai 2023 14:19
    5.13.169.***
    Accident naval ???!!!

    Georgica s-a rasturnat o barca, care este ambarcatiune nu nava !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.