Va plăti Chebac oalele sparte de Durbacă?

Va plăti Chebac oalele sparte de Durbacă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După aflarea sentinţei Tribunalului Galaţi în procesul deschis de Dragu Togan (în fotografie), am încercat să aflăm ce va face acesta în continuare: va reveni sau nu la CJ, aşa cum îi permite acum instanţa, sau va rămâne la Prefectură, acolo unde este angajat în prezent? Contactat telefonic, Dragu Togan a refuzat însă să facă vreo declaraţie, precizând că în prezent se află în concediu, iar luni va fi la treabă.  

Preşedintele actual al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a declarat pentru "Viaţa liberă" că instituţia pe care o conduce va „urma căile procedurale de atac”, adică va face recurs la Curtea de Apel Galaţi. „Deocamdată am aflat doar de decizie, nu am studiat şi motivaţia, dar o voi face în cursul zilei. Oricum, dacă vor fi în continuare imixtiuni şi presiuni în această cauză, vom solicita şi strămutarea procesului”, a mai declarat Eugen Chebac. Întrebat dacă declaraţia sa confirmă faptul că şi până acum au fost „imixtiuni şi presiuni”, Eugen Chebac a confirmat: „Da! Cum altfel să explic faptul că, după ce a demisionat, printr-un acord de ambele părţi, domnul Dragu Togan a apelat la instanţă? Eu cred că este un atac personal la adresa lui Eugen Durbacă, o răzbunare personală”. 

Deşi declaraţiile preşedintelui CJ Galaţi par că îl apără pe fostul şef al judeţului, Eugen Durbacă, actual vicepreşedinte, trebuie menţionat un lucru, care se poate deduce şi din citirea textului deciziei Tribunalului Galaţi. „Astăzi, 15.01.2009, Tribunalul Galaţi a pronunţat sentinţa civilă numărul 98/15.01.2009 din dosarul nr. 5211/121/2008, având ca părţi: Dragu Togan- reclamant şi Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Ţaţără Sorina, Bojoc Sorina Iulia, Nedelcu Alina Georgeta şi Căpăţână Cătălina – pârâţi, sentinţa prin care a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârâţi, ca nefondată. A admis acţiunea prin care a dispus anularea Dispoziţiei nr. 497/2007 şi reintegrarea reclamantului în funcţia publică de conducere de secretar al judeţului Galaţi, avută anterior. A obligat pârâtul, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat şi la plata sumei de 40.000 lei cu titlul de daune morale. A respins acţiunea formulată faţă de pârâţii Ţaţără Sorina, Bojoc Sorina Iulia, Nedelcu Alina Georgeta şi Căpăţână Cătălina, ca nefondată”. 

După cum se vede, instanţa nu face referire la nici un nume al preşedintelui CJ Galaţi, nici la fostul - Eugen Durbacă şi nici la actualul - Eugen Chebac. Totuşi, având în vedere că, în faţa instanţei, într-un astfel de caz, contează entitatea şi nu persoana (care vremelnic ocupă funcţia), în momentul de faţă preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi este Eugen Chebac. 

Este simplu astfel de concluzionat că actualul preşedinte CJ va face tot ce este legal posibil pentru a nu fi găsit vinovat de o acţiune la care nu a luat parte în momentul producerii ei (adică în mandatul trecut, în 2007, când Dragu Togan a fost revocat din funcţia de secretar CJ). 

Rămâne de văzut cum se va finaliza tot acest caz; până una, alta, există posibilitatea destul de clară ca Eugen Chebac să plătească … oalele sparte de Eugen Durbacă.

Citit 3277 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.