Pedeapsă redusă în cazul uciderii taximetristului gălăţean Valentin Andrieş

Pedeapsă redusă în cazul uciderii taximetristului gălăţean Valentin Andrieş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a redus pedeapsa unui dintre asasinii taximetristului Valentin Andrieş. Costache Guzga s-a ales cu o condamnare de 28 de ani de puşcărie, în condiţiile în care Tribunalul i-a dat detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav. Pentru celălalt inculpat, Gelu Chiriac, instanţa nu a dat dovadă de clemenţă, acesta rămânând cu închisoarea pe viaţă. Sentinţa nu este definitivă, cei doi având calea recursului la Înalta Curte.
Reamintim că anul trecut, în toamnă, cei doi au ucis un taximetrist doar pentru a-i lua maşina pe care intenţionau s-o vândă ca să facă rost de bani. Procurorii Parchetului Tribunalului au arătat în rechizitoriu faptul că ambii inculpaţi au dat dovadă de cruzime atunci când au asistat ore întregi la strigătele de ajutor ale lui Andrieş, fără să ridice un deget pentru a-l scoate din fântana în care-l aruncaseră pentru a scăpa de urme. De asemenea, anchetatorii au mai arătat în rechizitoriu că Guzgă şi Chiriac au avut un plan pentru a-l atrage în cursă pe Andrieş. Pe taximetrist l-au cunoscut în timpul unei curse pe care au comandat-o după ce au furat dintr-un magazin. Atunci, ei i-au lăsat lui Andrieş un "ban în plus" şi au făcut schimb de numere de telefon.
Rămaşi fără bani, l-au sunat pe Andrieş, scopul lor fiind să-l scoată în afara oraşului. Odată ajunşi în taxi, Guzgă şi Chiriac au comunicat prin mesaje telefonice, punând la cale imobilizarea lui Andrieş. Într-un final au reuşit să facă asta, l-au legat de mâini şi de picioare cu o sârmă, după care l-au băgat în portbagaj. Procurorii au remarcat în rechizitoriul lor paroxismul la care au ajuns cei doi în cruzimea lor. Din cauza strigătelor care răzbeau din portbagaj, l-au scos de acolo, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară, creându-i sentimentul că-l vor elibera, după care l-au dus spre o fântână, unde l-au şi aruncat. La rândul său, parcă presimţind că i se va întâmpla ceva rău, Andrieş şi-a ascuns buletinul şi nişte bănuţi, pentru a putea fi identificat.
După ce strigătele omului s-au stins, cei doi au urcat în maşină deşi nu aveau permis de conducere şi au condus nebuneşte. Când au realizat că aveau un cadavru şi o maşină care ducea ca probă la ei, cei doi au încercat să vândă maşina pe te miri ce şi mai nimic, numai să scape de dovadă. I-au ars însemnele, au vrut să o vândă pe bucăţi, dar între timp poliţiştii au ajuns la ei. În sala de judecată, cei doi au ascultat spăşiţi declaraţiile martorilor, iar la un moment dat nu au mai vrut să audă nimic, unul dintre ei cerând permisiunea de a pleca din boxă, însă a fost refuzat de magistrat.

Citit 2742 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 11:43

6 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 31 Octombrie 2013 01:19
  5.13.171.***
  omorati? NUUU... citez dintr-o profuctie noua hollywoodiana: "destinatia... spre moarte este cunoscuta... dar drumul sprea ea poate fi foarte dificil!"... de ce sa le facem moarte usoara unor asa monstri!
  O mina de uraniua... una de granit... teste de medicamente noi... cu efecte adverse periculoase dar nu mortale!
  Odata ce ai luat dreptul unei persoane de a trai intentionat si mai ales premeditat... tocmai ti-ai eliminat dreptul tau moral si legal de OM!
  0
  2
  Raportează
 • postat de un om indignat de aceasta democratie
  Miercuri, 30 Octombrie 2013 09:23
  5.13.192.***
  Tipic justitia romana,judecatori si procurori gen celor bagati pana in gat in afaceri cu mafioti,politicieni,cocalari si alte lighioane etc...in ce chinuri a murit omul ala asa trebuiau si ei,nu impuscati nu spanzurati,exact cum a murit acel om.Nu are nimeni dreptul sa ia viata unui om, decat cel care ne-a creat DUMNEZEU ! Asta trebuie sa inteleaga lumea, ce democratie ? ca sa iei viata unui om si tu sa traiesti in continuare?
  0
  5
  Raportează
 • postat de jiji
  Marți, 29 Octombrie 2013 19:43
  109.166.133.***
  Doar o minte retarda poate compara un criminal sadic cu un caine care a ajuns pe strada datorita impotentei societatii.
  0
  4
  Raportează
 • postat de gino
  Marți, 29 Octombrie 2013 16:16
  5.13.211.***
  si cind te gindesti ca oamenii cinstiti si buni platnici nu au nici macar apa calda si caldura. astia trebuiau omoriti ca si ciinii maidanezi.
  1
  10
  Raportează
 • postat de la moarte
  Marți, 29 Octombrie 2013 14:07
  79.116.100.***
  Ati vrut in UE...luati ..UE..Ce atatea condamnari la zeci de ani de inchisoare pe banii nostrii???Condamnati la moarte si cu asta basta.
  0
  14
  Raportează
 • postat de jiji
  Marți, 29 Octombrie 2013 13:54
  91.208.234.***
  Daca presupunem ca mai au aproximativ 30 de ani de trait fiecare, la 2500 lei / luna de om inseamna o investitie de 1.800.000 lei noi = 404.494 euro pentru ca acesti indivizi sa manance, sa aiba un acoperis deasupra capului, sa aiba televizor, apa rece, apa calda, caldura, biblioteca, locuri de relaxare, sala de forta si in general cam tot ce-i trebuie unui om pentru a se simti bine si a fi fericit. Nu-i asa ca e misto.
  Si in plus de asta nu pot fi obligati sa munceasca. Daca vor sa munceasca de bine, daca nu nu pot fi obligati pentru ca incalcam drepturile omului.
  Nu-i asa ca e frustrant?
  Apropo, nu va ganditi ca vor pati ceva acolo la mitititca, pentru ca cei condamnati pe viata stau separat de ceilalti, asa ca vor fi ei intre ei.
  Asta e, sunt cetateni europeni si au drepturi
  0
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.