25 de ani de închisoare, după ce au SECHESTRAT o femeie şi doi minori şi au FURAT 30.000 de euro

25 de ani de închisoare, după ce au SECHESTRAT o femeie şi doi minori şi au FURAT 30.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au luat o decizie definitivă în cazul celor patru autori ai jafului de la Hanu Conachi, petrecut în luna februarie 2014. La momentul respectiv, o întreagă localitate a fost şocată după ce proprietara unei case, fiica sa şi o altă minoră au fost legate şi ameninţate cu o şurubelniţă, de mai multe persoane care au fugit cu un seif, în care se aflau bani şi bijuterii, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 30.000 de euro.

În acest caz, primele condamnări au fost date la Judecătoria Lieşti, pentru că magistraţii Judecătoriei Galaţi au decis că dosarul nu este de competenţa lor. După o judecată care a durat aproximativ opt luni, Văduva Vadar, Ion Barbu, Florin Balozache şi Ciprian Dumitrachi, arestaţi la scurt timp după ce au săvârşit jaful, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare şi au fost obligaţi să plătească daune. Astfel, în urma deciziei luate în primă instanţă, Văduva Vadar, cel care avea pontul de la Ionel Moca, zis Machena, a primit o condamnare de opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie. Un alt participant la jaf, Florin Balozache, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Cum Balozache mai avea o condamnare cu suspendare, magistraţii au decis să îi adauge acestuia un spor de un an, rezultând asftel o pedeapsă de şapte ani. Ciprian Dumitrachi a primit o pedeapsă de cinci ani. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Ion Barbu, acesta fiind condamnat pentru aceeaşi faptă ca şi complicii săi.

Daune acordate de instanţă

Judecătorii au admis şi acţiunea civilă formulată de partea vătămată şi au decis că cei patru trebuie să plătească 135.000 de lei, cu titlu de daune materiale, adică prejudiciul creat. De asemenea, partea vătămată va primi câte 625 de lei de la fiecare inculpat în parte, în total 2.500 de lei, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată. La aceste sume se adaugă şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 1.985 de lei, ceea ce înseamnă câte 496,25 de lei pentru fiecare inculpat în parte.

Condamnările date de judecătorii de la Lieşti au fost păstrate la Curtea de Apel Galaţi, unde magistraţii au decis să respingă apelurile formulate atât de inculpaţi, cât şi de partea civilă. Conform deciziei instanţei, pedepsele vor rămâne aceleaşi, dar inculpaţilor li se va scade perioada de arest preventiv efectuată de fiecare în parte. De la pronunţarea primei decizii şi până la rămânerea definitivă a sentinţei, trei dintre inculpaţi au achitat deja părţii vătătate 18.000 de lei. "Constată că inculpaţii au achitat părţii civile următoarele sume: Balozache Florin şi Barbu Ion, câte 5.000 de lei; Dumitrachi Ciprian 8.000 de lei", se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Galaţi.

Seif furat şi ameninţări cu şurubelniţa

Vă reamintim că, în februarie anul trecut, Văduva Vadar a pus la cale tâlhăria şi s-a folosit de ceilalţi inculpaţi pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Astfel, Balozache şi Văduva au mers la Hanu Conachi cu taxiul condus de Ciprian Dumitrachi, apoi au fost preluaţi de maşina lui „Machena”, condusă de Ioan Barbu. Ajunşi la destinaţie, în satul Fundeni, cei trei şi-au acoperit feţele cu fulare şi au intrat în casa în care se aflau o femeie şi doi copii de 11 ani. Sub ameninţarea unei şurubelniţe, părţile vătămate au fost imobilizate cu bandă adezivă, iar seiful din casă a fost furat. Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran, unde ar fi dezmembrat seiful, din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 lei şi documente personale.

După comiterea faptei, Balozache, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov, a contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-a vândut o parte dintre bijuteriile furate.

Citit 4945 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2015 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.