ATENŢIE! O nouă metodă de ÎNŞELĂCIUNE face victime în Galaţi. O persoană a fost arestată, alta este căutată

ATENŢIE! O nouă metodă de ÎNŞELĂCIUNE face victime în Galaţi. O persoană a fost arestată, alta este căutată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După metoda "Accidentul" şi câştigurile la concursurile telefonice, o nouă metodă de înşelăciune face victime în Galaţi. De data aceasta este vorba despre distribuirea unor pachete cu alimente. Prima victimă a fost o bătrână în vârstă de 75 de ani, care a depus o plângere la Poliţie. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care au şi identificat persoanele vinovate şi au reţinut-o pe una dintre ele, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Este vorba despre Simion Garofiţa, care a fost prezentată instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, propunere admisă de judecători.

"Inculpata, ajutată de complicea sa, suspecta Andrei Petra, care nu a fost încă depistată, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi, sub pretextul că a fost trimisă de un vecin să distribuie pachete cu pomană, i-a oferit persoanei vătămate M.A., în vârstă de 75 de  ani, un pachet cu alimente şi i-a solicitat să îi schimbe o bancnotă de 200 lei, pentru a-i oferi şi o sumă de bani", ne-a explicat procurorul Diana Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Bătrâna s-a dus să aducă bani mărunţi, a schimbat bacnota, dar a lăsat la vedere, pe patul din dormitor, un plic în care erau 17.000 de lei, bani pe care femeia îi strânsese pentru înmormântare. “În timp ce suspecta Andrei Petra i-a distras atenţia persoanei vătămate, ţinând-o de vorbă în bucătărie, inculpata Simion Garofiţa, rămasă iniţial pe casa scării, a pătruns în imobil, de unde a sustras plicul cu suma de 17.000 lei, părăsind apoi locul faptei, însoţită de complicea sa", a mai adăugat procurorul Diana Popa.

Simion Garofiţa nu este la prima confruntare cu legea, ea având deja o condamnare pentru fapte săvârşite în aceeaşi manieră. Ultima condamnare a fost dispusă în 2014 de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, care i-a aplicat pedeapsa de trei ani închisoare, a cărei executare a fost suspendată condiţionat, pe un termen de încercare de cinci ani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii.

Gălăţeni ÎNŞELAŢI cu false verificări ale apometrelor. ATENŢIE cui daţi bani!

Citit 8009 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.