Google va crea tehnologie pentru persoanele cu dizabilităţi

Google va crea tehnologie pentru persoanele cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă concepeţi tehnologia cu gândul la persoanele cu handicap, o concepeţi mai bine pentru toată lumea. Acesta a fost sentimentul exprimat de Google cu ocazia deschiderii primului său centru de cercetare şi dezvoltare din Marea Britanie dedicat creării de tehnologie pentru a ajuta persoanele cu handicap.

Google are o mulţime de echipe de cercetare care lucrează la lucruri precum inteligenţa artificială, iar o parte dintre ingineri au sarcina de a „supraîncărca“ tehnologia accesibilă, făcând-o mai răspândită. De exemplu, tehnologia de subtitrare, care a început iniţial pentru a ajuta telespectatorii surzi şi cu deficienţe de auz, a avut un impact pozitiv asupra oamenilor în general şi a devenit utilă pentru mase, potrivit BBC, scrie Mediafax.

Rachael Bleakley, care este surdă, a mărturisit că s-a luptat cu cititul pe buze când era copil, dar subtitrările au schimbat totul. „Divertismentul de masă a căpătat un nou sens pentru mine când eram adolescentă şi subtitrările au început să devină un standard pentru emisiunile de televiziune“, a declarat femeia de 35 de ani. „Subtitrările comunică nu numai ceea ce se vorbeşte, ci şi orice zgomot de fond util, care ajută la amplificarea intrigii, cum ar fi muzica dramatică pentru a creşte tensiunea sau o explozie puternică în afara camerei care ajută la explicarea motivului pentru care personajul principal pare puţin alarmat“, a spus ea.

„Atunci când oamenii au acces echitabil la informaţii şi oportunităţi, toată lumea câştigă, dar ştim că nevoile oamenilor se schimbă în mod constant, pe parcursul vieţii lor sau chiar al zilei. Ştim că avem mai multe de făcut“, a spus Christopher Patnoe, de la echipa de incluziune a Google.

Citit 1057 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 07:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.