LinkedIn are o problemă cu conturile false

LinkedIn are o problemă cu conturile false
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oricine depinde de LinkedIn pentru a căuta locuri de muncă, a găsi parteneri de afaceri sau alte oportunităţi este probabil conştient de faptul că site-ul a avut și continuă să aibă probleme cu profilurile false, scrie CNBC, citat de Mediafax. Deşi acest lucru nu este diferit faţă de alte platforme de socializare, inclusiv Twitter şi Facebook, situaţia prezintă un set diferit de probleme pentru utilizatorii care folosesc LinkedIn în scopuri profesionale.

Între 1 ianuarie şi 30 iunie 2022, peste 21 de milioane de conturi false au fost detectate şi eliminate de pe LinkedIn, potrivit unui raport al companiei. În timp ce 95,3 la sută dintre aceste conturi false au fost oprite la înregistrare de către apărarea automată, potrivit companiei, a existat o creştere de aproape 28 la sută a conturilor false prinse în comparaţie cu perioada de şase luni anterioară. LinkedIn spune că are în prezent peste 875 de milioane de membri pe platforma sa.

Platforma de socializare profesională a lansat, în ultimele luni, noi caracteristici pentru a-i ajuta pe utilizatori să determine mai bine dacă o persoană care îi contactează este un profil real sau fals, iar experţii în securitate cibernetică spun că există mai multe lucruri pe care utilizatorii de pe platformă le pot face pentru a se proteja.

Creatorii de profiluri false pe LinkedIn încearcă uneori să stimuleze implicarea prin conţinut care trimite la site-uri maliţioase, a declarat Mike Clifton, vicepreşedinte executiv la Alorica, o firmă globală de externalizare a serviciilor pentru clienţi. „De exemplu, le vedem pe cele care se învârt în jurul postărilor şi conţinutului care promovează un eveniment, cum ar fi un seminar web, care utilizează fotografii reale şi informaţii reale ale oamenilor pentru a legitima informaţiile şi a-i determina pe alţii să se înregistreze, adesea pe un site web fals al unei terţe părţi“, a spus Clifton.

Infractorii cibernetici se bazează adesea pe o acţiune umană pentru a le da utilizatorilor LinkedIn impresia că profilul fals aparţine unei persoane pe care o cunosc sau că se află aproape de cineva pe care îl cunosc. „Acest lucru se întâmplă de ani de zile şi, în acest moment, încă poate eluda chiar şi detectoarele sofisticate de fraudă“, a spus Clifton. „Aşa cum le reamintim angajaţilor şi clienţilor noştri, este important să rămâneţi vigilenţi şi să vă implicaţi cu prudenţă în reţelele de socializare pentru a vă proteja informaţiile.“

Recrutorii care se bazează foarte mult pe LinkedIn pentru a căuta potenţiali angajaţi pot găsi profiluri false deosebit de problematice, a declarat Akif Khan, vicepreşedinte şi analist la firma de cercetare Gartner. „În plus, în alte domenii de gestionare a fraudelor - de exemplu, atunci când tranzacţiile suspecte de comerţ electronic sunt analizate manual - agenţii vor căuta pe site-urile de socializare, inclusiv pe LinkedIn, pentru a încerca să vadă dacă o persoană are o amprentă digitală credibilă care ar sugera că este o persoană reală şi nu o identitate falsă“, a spus Khan. Gartner observă problema conturilor false pe toate platformele de socializare. „Actorii răi încearcă să creeze identităţi false şi să le facă să pară reale, lăsând o amprentă digitală cu aspect plauzibil pe diferite platforme“, a spus Khan.

Provocarea pentru utilizatorii LinkedIn este că profilurile de pe platformele de socializare sunt uşor de creat şi, de obicei, nu sunt verificate în niciun fel. LinkedIn le-a cerut utilizatorilor care întâlnesc pe platformă orice conţinut care pare a fi fals să îl raporteze companiei. Utilizatorii ar trebui să fie atenţi în special la imaginile de profil anormale sau cu un istoric de muncă incomplet, precum şi la alţi indicatori, inclusiv inconsecvenţe în imaginea de profil şi în educaţie.

LinkedIn a anunţat că ia măsuri pentru a rezolva problema conturilor false. Site-ul foloseşte tehnologii precum inteligenţa artificială împreună cu echipe de experţi pentru a elimina conţinutul care încalcă politicile pe care îl detectează înainte ca acesta să fie publicat.

Citit 1192 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.