Investiție în inteligența artificială

Investiție în inteligența artificială
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Microsoft vrea să investească zece miliarde de dolari în OpenAI, start-up-ul din spatele popularului instrument de inteligenţă artificială ChatGPT, potrivit unui raport al publicației Semafor.

Tranzacţia face parte dintr-o rundă de finanţare cu alţi investitori implicaţi, care ar evalua OpenAI la o sumă uriaşă de 29 de miliarde de dolari, a raportat, săptămâna trecută, Semafor, citând persoane familiare cu acest subiect.

Nu este clar dacă tranzacţia a fost finalizată, dar fişele de termeni trimise investitorilor potenţiali au indicat că planul era de a încheia tranzacţia până la sfârşitul anului 2022.

Se pare că Microsoft va primi o cotă de 75 la sută din profiturile OpenAI până când îşi va recupera banii din investiţie, după care compania va prelua o participaţie de 49 la sută din OpenAI, notează postul american de televiziune CNBC.

Timp de câteva săptămâni, lumea tehnologiei a fost înfierbântată de discuţii despre ChatGPT. Instrumentul este un model de procesare a limbajului natural, ceea ce înseamnă că este conceput pentru a genera text care să pară că a fost scris de un om.

Citit 1102 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.