Un Pamflet cum îşi doresc politicienii. Cu umor, despre nimicuri

Un Pamflet cum îşi doresc politicienii. Cu umor, despre nimicuri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi, la rubrica "Pamflet", nu vorbim despre politicienii şi administratorii locali. E zi de sărbătoare şi le oferim şi lor o zi liberă de ironii. Aşa că domnilor Picu, Pâslaru, Pucheanu, Nica, Bacalbaşa, Dobre etc, astăzi vă puteţi relaxa, fraza asta este singura care vă menţionează. Bun, după ce am stabilit ce NU facem, trebuie să vedem despre ce vorbim, nu? Păi, despre nimic, despre nimicuri, despre nimeni, despre meserii, despre funcţii, despre societatea care ne înconjoară, despre oameni.

Ca să se evite momentele jenante la festivităţi, s-a decis ca toţi directorii de instituţii publice să fie doar securişti

Nu vor mai fi probleme la festivităţi din cauza unor indivizi puşi pe scandal. Pentru ca scene precum cea cu angajaţi de la Muzeul de Istorie să nu mai apară, s-a luat o decizie fără precedent. De acum încolo, ca să fii director de instituţie publică trebuie să fi fost securist declarat. "Se va cere la dosarul de angajare. Dacă nu poţi prezenta dovada că ai turnat cel puţin un prieten pe timpul lui Ceauşescu, nici măcar nu-ţi va fi înregistrată candidatura. E normal, ca să nu ne mai confruntăm cu scandaluri în timpul momentelor festive. Toată lumea ştie cine sunt directorii, deci nu vor mai apărea situaţii neprevăzute", a explicat psihologul Lică Palton, specialist în comportamentul securiştilor.

Un medic pediatru a renunţat să mai profeseze după ce i s-a interzis să mai prescrie Aerius

Situaţie delicată pentru un medic pediatru din Galaţi. Acesta a renunţat să mai profeseze după ce o instanţă medicală a decis că acesta nu mai are voie să prescrie Aerius. "Nu pot să îmi mai fac meseria. E tot ce ştiu. Când vine un pacient la mine cu o răceală, pac Aerius! Dacă are probleme cu stomacul, pac Aerius. Dacă are o zgârietură, pac Aerius. Eu altceva nu ştiu să fac. Dacă nu mai am voie să prescriu acest medicament, practic eu încetez să exist ca medic. Fără Aerius e ca şi cum cineva mi-ar rupe diploma de doctor de pe perete", a explicat medicul respectiv.

Minte sau delirează? Un şofer din Galaţi se jură că a văzut un BMW alb semnalizând

Inexplicabil. Un şofer din Galaţi se jură că a văzut un BMW alb în trafic care a folosit semnalizarea. "Mergeam în spatele BMW-ului şi deodată am văzut cum semnalizează dreapta şi se opreşte pe banda unu. Nici mie nu mi-a venit să cred, e pentru prima dată când mi se întâmplă aşa ceva. Nu sunt nici bolnav, nici nu sunt mincinos. Pur şi simplu asta s-a întâmplat!".
Contactaţi telefonic, şefii de la Poliţia Rutieră Galaţi au oferit totuşi o posibilă explicaţie pentru incident. "Şoferul respectiv poate a văzut bine, însă e posibil ca BMW-ul să fi avut ars becul de pe partea stângă. Mult mai plauzibil ni se pare ca maşina de fiţe să fi pus avariile în mijlocul drumului, să-şi poată lua şoferul o şaorma", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.
Securişti şi Câştigi

Evenimente care au trecut neobservate

DECALAJ. Deşi terasele se deschid în aprilie, primele beri reci vor fi servite în iunie
* După donaţiile primite de bătrânul bătut într-un pasaj din Braşov, câteva zeci de întreprinzători s-au prezentat la respectivul pasaj şi aşteaptă bătăuşii care să îi scoată în foame.
* Postul de filme TV1000, în pericol după ce un redactor a uitat să programeze într-o zi "Jurassic Park".
* În pas cu piaţa muncii: facultăţile de Drept vor avea secţie specială pentru viitorii angajaţi McDonald's şi KFC.
* Fericire maximă la Cudalbi. De când s-a încălzit afară, sătenii nu mai poartă căciulă, astfel că tragediile sunt evitate. "Fără căciulă pe urechi, ai şanse mai mari să auzi când cineva spune că dă de băut", susţine Mitică Păhărel, cudălbean.
* Aşa-i trebuie! O învăţătoare de clasa I riscă să fie dată afară din învăţământ, după ce a uitat să le dea elevilor temă pentru vacanţa de Paşte.
* Respins la un concurs pentru poziţia de vânzător la o tarabă în piaţă, un tânăr s-a resemnat şi s-a angajat ca jurnalist.
DOuă Roşii

Ce te aşteaptă când îţi înfloreşte prunul

La Cudalbi şi în multe alte localităţi rurale din jurul acestei comune există o superstiţie potrivit căreia dacă îţi înfloreşte prunul în grădină primăvara n-o să-ţi mai aminteşti mare lucru despre toamnă. "Aşa se spune din moşi-strămoşi. Şi e chiar verificată, în multe cazuri. Uite, mie mi-au înflorit anul trecut patru pruni şi nu-mi mai amintesc mare lucru până în decembrie. E ceva legat de floare şi uitare, nu ştiu", a explicat localnicul Mitică Păhărel.
Bere Prună

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1747 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2018 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.