Căutând Revelionul perfect

Căutând Revelionul perfect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu ştiu ce posturi TV urmăriţi sau ce agenţii de turism ori târguri de profil vizitaţi, însă ofertele de Revelion pentru diverse destinaţii în România nu sunt nici pe departe aşa de accesibile cum le prezintă cei implicaţi.

Poate că pentru unii criza înseamnă să plăteşti “doar” 9.000 de lei pentru un sejur de Revelion în România şi nu în vreo ţară străină, sau să renunţi la trufe, atunci când mănânci brânză franţuzească, însă pentru majoritatea dintre noi un astfel de „scor” nu te face decât să te enervezi când îl pronunţi.

Cum însă, se ştie, în vremuri de opresiune - de orice fel! - mintea omului lucrează mai abitir, iar motoraşele se învârt harnice, inventivitatea românului nu se dezminte în această perioadă de criză.

Aşa se face că oamenii găsesc tot felul de soluţii, pentru a petrece Revelionul la munte sau la mare, ocolind cu grijă ofertele “oficiale”. Ia mai mult timp să prospectezi piaţa, ai şi ocazia să faci cel puţin o criză de nervi, însă ai avantajul că te poţi documenta bine înainte de a alege oferta perfectă pentru Anul Nou…

Cum şi ce să cauţi

În urmă cu doar câteva zile, pe un post de televiziune, o domnişorică drăguţă ne prezenta cam care sunt ofertele de Revelion, desigur “pentru toate buzunarele”.

Aşa am aflat - ceea ce ştiam demult, de altfel! - că buzunarele mele nu se compară cu cele de la Bucureşti, de vreme ce mi se spunea că o ofertă acceptabilă ar fi un sejur de Revelion la Arpaşul de Sus, unde, pentru patru nopţi, o persoană plăteşte “doar” 2.150 de lei! Deci, vorbim doar de cazare, nu de vreun all-inclusive!

Şi dacă preţul vi se pare mare, domnişoara de la televizor ne-a dat şi alte variante: la Arieşeni - 2.000 de lei de persoană, pentru cazare pe patru nopţi!

Dar astea nu sunt toate ofertele de Revelion! Cine are nervi buni şi răbdare poate găsi oferte mult mai bune. Tehnologia să trăiască, deoarece internetul te ajută.

Ai mai multe motoare de căutare, fie www.turistInfo.ro, fie pur şi simplu cauţi pe Google “turism”, “cazare”, sau “oferte Revelion”. Oricum, ofertele curg efectiv!

Nu tot ce scrie e şi adevărat!

Totuşi, ai grijă să nu crezi absolut tot ce se scrie pe Internet la ofertele postate acolo! Proprietarii pensiunilor care se respectă precizează în scris - mic, ce-i drept! - “preţul azi”, pentru că oferta de Revelion este altă mâncare de peşte!

E nevoie de atenţie maximă pentru aşa ceva când îţi faci bugetul, pentru că altfel vei avea parte de surprize ciudate rău! Unele preţuri afişate pentru cazare sunt, în realitate, de 3-4 ori mai mari! De aceea este bine să selectezi pensiunile care îţi plac şi apoi să te apuci să suni, pentru a afla detaliile financiare…

De pildă, dacă pe site este afişat un preţ de cazare de 50 de lei de persoană, pentru Revelion se pot cere şi 200 de lei de persoană! La aceleaşi condiţii de cazare!

Iată câteva sume cerute pentru cazare. La Râşnov, cazarea la o pensiune de două stele este undeva la 220 de lei/cameră/noapte (dar, dacă veţi căuta cu atenţie, găsiţi şi preţuri mai mici, chiar sub 100 de lei), în timp ce la polul (financiar) opus se află o ofertă de 400 de lei/cameră!

O modă pentru această perioadă este să prezinţi ofertele în euro. Astfel, am găsit o ofertă de 1.500 de euro, pentru patru nopţi, de Revelion.

Sau, poate doriţi o ofertă de 35 de euro de persoană, la care se adaugă obligatoriu 5 euro micul dejun. Mănânci sau nu dimineaţă, pe cine mai interesează?

Alte oferte: la Zărneşti, cazarea este între 100 de lei/persoană/zi (140 cu tot cu masa de Revelion) şi ajunge până la 257 de euro/cameră!

În Maramureş, de pildă, dacă vei căuta cu grijă, vei găsi oferte bune pentru buzunarele de criză - 100 de lei/noapte, iar tarifele de masă - mic dejun: 10 lei/persoană, prânz - 20 lei/persoană şi cina - 15 lei/persoană.

Oferte şi bonusuri de te cruceşti

Fie din cauza crizei, fie pentru pur şi simplu nu ştiu cum să îşi mai vândă ofertele, proprietarii pensiunilor fac unele texte de atragere a clienţilor, de te şi cruceşti. De pildă, o pensiune - cam scumpă! - oferă “pe tot parcursul zilei” ceai şi cafea!

Alte oferte hilare te întâmpină de unde nici nu te aştepţi, adică din partea unor cabane de patru stele: cabină de duş cu hidromasaj, sau sală de baie cu “vană” (cadă!), camere cu balcon, prezentat pe post de “facilităţi”, ca, de altfel, şi şemineul din dotare.

Pentru atragerea clienţilor, unii folosesc adevărate tactici; de exemplu, la un minihotel, turiştii sunt anunţaţi că vor putea mânca la micul dejun brânză, dulceaţă, şuncă şi câte şi mai cîte!

Iar dacă prospectezi ofertele pensiunilor din Maramureş, chiar trebuie să fii bine mîncat înainte, pentru că preţurile - ce-i drept, piperate! - sunt “drese” cu tentaţii mari: pălincă, mâncare tradiţională, petreceri cu ceteraşi şi chiar plimbări cu sania.

Sunt şi oferte demne de luat în seamă, mai ales atunci când auzi de “două nopţi cazare, a treia gratuită”.

Una din variantele cu care nu ai cum să greşeşti este să închiriezi o vilă “la cheie”, în care poţi să îţi aduci amicii şi să împarţi astfel şi cheltuielile, dar să te şi distrezi în gaşcă.

Citit 885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.