Răpirea buteliei din Şendreni

Răpirea buteliei din Şendreni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Minunatele aventuri ale unei butelii *

Butelia familiei Epure avea o existenţă fadă. Dădea gaze când era cazul, se racorda ori de câte ori se impunea, stătea vara în soare şi nu o băga nimeni în seamă.

Totul s-a terminat – când credeţi? – fix de alegeri. Hm, multe poveşti s-au destrămat atunci, de multe vise s-a ales praful şi multe butelii şi-au trăit aventura vieţii lor.

„…stăteam iar lângă aragazul meu”

„Stăteam cuminte, în bucătărie. Nimeni nu mă mai pornise demult, cam de-o săptămână, aveam nişte gaze... Deodată, aud zgomote. Aş, îmi zic, sunt nebunii ăia cu fraudele electorale – că ştiţi, era duminica alegerilor. Când, ce să vezi? Odată îmi acoperă unul faţa cu o pătură şi din momentul ăla nu mai ştiu nimic”.

„Dacă mă puneau în portbagaj, poate dădeam un SMS, că ştiţi, şi eu scriu repede, dar aşa, în pătură, era strâmt, cald, mie mi-era somn… M-am trezit în mai puţin de 24 de ore, stăteam lângă aragazul meu. Şi am aflat de ce: ieşise preşedinte tot Băsescu, şi dacă nici el nu se mai pricepe la recuperări, atunci nimeni nu se mai pricepe”.

„Dispăruse doar butelia”

Ok, e adevărat, povestea buteliei, la persoana întâi, e o fantezie. Dar povestea proprietarului ei, gălăţeanul Năstăsie Epure, de 69 de ani, este cât se poate de reală:

„Ştiu că în general oamenii nu au o părere prea bună despre poliţiştii de la ţară. Dar eu am o impresie extraordinară şi să mă credeţi că nici nu îi cunosc pe poliţiştii din Şendreni, unde am casă”.

„Duminică, de alegeri, pe la ora 15,00 am găsit casa spartă. Nu dispăruse decât butelia. M-am gândit că nu are rost să sesizez furtul chiar atunci, că Poliţia avea treabă la secţiile de vot. Dar am sesizat a doua zi, şi au venit imediat, au cercetat foarte atent locul”.

„Cât a stat afară, nu a vrut-o nimeni”

„În două ore m-au chemat la secţie, să-mi iau butelia. Era aproape goală, dar o consumasem eu, nimeni altcineva. Poliţia mi-a zis că hoţul fugise din localitate”.

„Ciudat e că butelia asta a stat aproape toată vara în curte, şi oricine ar fi putut să o ia, dacă avea asemenea intenţii. Dar eu vreau să subliniez că m-a impresionat operativitatea poliţiştilor din Şendreni”, încheie cititorul nostru.

Nu putem decât să fim fericiţi – şi noi iubim buteliile libere.

Citit 1674 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.