Spiritul pragmatic al Sărbătorilor

Spiritul pragmatic al Sărbătorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zăpadă, brazi, Moş Crăciun, cozonaci, petreceri, dar şi aglomeraţia din pieţe, magazine şi de la ghişee – tot tacâmul Sărbătorilor! * Pontul Poliţiei - să nu uităm de hoţii de buzunare! *

La cumpărături

Obligatoriu, orice aglomeraţie vine împreună cu mereu vigilenţii hoţi de buzunare. Nu uitaţi, când vă aflaţi în spaţii comerciale, să nu vă lăsaţi poşeta în coşul de cumpărături.

Ţineţi cont de faptul că buzunarul de la spate al pantalonilor este extrem de vulnerabil, în special la urcarea şi coborârea în sau din mijloacele de transport.

Cu uratul

Şi dacă tot e Crăciunul, fiecare creştin va deschide în această perioadă uşa colindătorilor. Generozitatea şi ospitalitatea dumneavoastră trebuie însă să fie dublate de prudenţă.

Atenţie şi la modul în care copiii îşi petrec vacanţa, şi mai ales la anturajul pe care îl frecventează.

În vacanţă

În cazul în care petreceţi sărbătorile de iarnă în altă localitate, este bine să aveţi în vedere luarea unor măsuri minime de protejare a locuinţei.

Asiguraţi-vă că sistemele de închidere ale ferestrelor şi uşilor funcţionează corespunzător şi rugaţi un vecin de încredere să aibă grijă şi de locuinţa dumneavoastră.

Pe drum

Conform prognozelor de specialitate, în perioada următoare condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile traficului rutier. Prin urmare, dacă intenţionaţi să plecaţi la drum, nu neglijaţi verificarea temeinică a stării tehnice a autoturismului şi echiparea sa corespunzătoare.

Cu mult calm

Adaptaţi viteza la condiţiile carosabilului şi nu vă propuneţi să ajungeţi la destinaţie la o anumită oră, ci sănătoşi, pentru a petrece sărbătorile alături de familie şi prieteni.

În plus, adoptaţi o atitudine preventivă şi nu conduceţi autoturismul pe fondul oboselii şi al consumului de alcool, prilejuite de obiceiurile specifice acestei perioade.

Fără nervi

Evitaţi discuţiile în contradictoriu atât în cadrul familiei, cât şi pe stradă, cu persoane necunoscute. Încercaţi, pe cât posibil, să nu ripostaţi la agresivitatea verbală, pentru a preveni escaladarea conflictelor.

Aveţi în vedere şi faptul că, în această perioadă, consumul excesiv de băuturi alcoolice este un factor care poate favoriza comiterea unor infracţiuni violente.

Citit 633 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.