Lipiţanii – vedete de weekend

Lipiţanii – vedete de weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deschisă vineri dimineaţă, expoziţia de cai Lipiţani s-a încheiat duminică, la Portu Roşu, cu un concurs de atelaje trase de doi şi patru cai.

Cu o organizare impecabilă, cu peste 20 de cai participanţi şi cu aproximativ 10.000 de spectatori (marea majoritate fiind copii) expoziţia de cai Lipiţani s-a dovedit a fi un real succes.

„Mi s-a dovedit încă o dată că la Galaţi oamenii ştiu să aprecieze frumosul. Mă bucur că am reuşit să le fac o bucurie celor mici, dar şi celor mari, cu un astfel de eveniment. Vom mai avea şi alte expoziţii, sper eu, toate pe placul gălăţenilor”, ne-a promis Marian Băilă, organizatorul evenimentului.

Caii veniţi de la patru herghelii de renume din ţara noastră: „Sâmbăta de Jos”, „Chichiş” , „Covasna” şi „Angheluş”, dar şi cei de la herghelia „Brateş-Prut Frumuşiţa” au participat sâmbătă la un concurs de frumuseţe, unde au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

„Evenimentul a fost deosebit. Copiii au fost încântaţi de faptul că au putut vedea caii de aproape, au putut hrăni poneii, au avut chiar şi un loc de joacă. Sper să se organizeze astfel de evenimente mult mai des”, ne-a spus un tătic participant la expoziţie împreună cu cei doi copii ai săi.

Duminică, toţi participanţii s-au mutat la Stadionul Portu Roşu, acolo unde a avut loc concursul de atelaje trase de doi şi patru cai. Şi aici s-au oferit premii constând în diplome şi cupe. Iar caii au fost, incontestabil, vedetele zilei.

Organizatorul evenimentului, firma Agro-Dunărea, dar şi cei din Primăria şi Consiliul Judeţean Galaţi şi cei de la Universitatea „Dunărea de Jos” merită aplauze. Speră să vedem cât mai des astfel de evenimente.

Expoziţii viitoare în Galaţi

După succesul înregistrat cu expoziţiile de porumbei (februarie 2010) şi de cai, grupul de firme Agro-Dunărea le promite gălăţenilor că va mai organiza şi alte astfel de evenimente.

Următoarea expoziţie pe lista Agro-Dunărea este un salon auto cu autoturisme noi şi maşini de epocă.

De asemenea, în curând, vor avea loc o expoziţie naţională columbofilă şi una de maşini şi utilaje agricole.

Trei premii la tombolă

Ieri, la sediul ziarului nostru, a avut loc tragerea la sorţi a seriilor de bilete câştigătoare la tombola organizată de Agro-Dunărea. Premiile, trei excursii la o pensiune, cu masă, cazare şi lecţii de echitaţie incluse, vor putea fi revendicate miercuri, după ora 12, la sediul „Vieţii libere”.

Iată care sunt cele trei serii câştigătoare: 12058, 11272 şi 13776.

Posesorii biletelor cu aceste serii cumpărate de la expoziţia de cai sunt aşteptaţi miercuri la redacţie, în strada Domnească, nr. 68.

Nu uitaţi biletele acasă pentru că nu puteţi intra în posesia premiilor. Câştigătorii vor apărea într-un număr viitor al ziarului nostru.

Citit 1483 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.