Globurile de Aur se îndreaptă spre un colaps

Globurile de Aur se îndreaptă spre un colaps
”Însemna să fie nevoie să răspund la întrebări sexiste şi la diverse remarci ale unor membri HFPA”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Globurile de Aur sunt ameninţate de perspectiva de a nu-şi putea reveni pe măsură ce Netflix, Amazon şi actori întorc spatele organizației, supărați. Scarlett Johansson a devenit cea de-a doua celebritate care își încheie socotelile cu organizația care decernează Globurile de Aur, după ce colegul ei de platou de la ”Avengers”, Mark Ruffalo, a făcut acelaşi lucru scrie showbiz411.com, potrivit cinemagia.ro.

„Ca actor care promovează un film, se aşteaptă de la mine să iau parte, în timpul sezonului premiilor, la conferinţe de presă şi la gale de premiere. În trecut, aceasta însemna să fie nevoie să răspund la întrebări sexiste şi la diverse remarci ale unor membri HFPA, remarci vecine cu hărţuirea sexuală. Tocmai acesta este motivul pentru care, timp de ani întregi, am refuzat să iau parte la conferinţele lor”, a precizat Scarlett Johansson.

Actriția a adăugat și faptul că HFPA (Hollywood Foreign Press Association) este o organizaţie care ”a fost înfiinţată de oameni precum Harvey Weinstein, pentru a-şi câştiga recunoaştere din partea Academiei de Film, iar industria filmului a luat exemplul lor. Atât timp cât nu există reforme fundamentale esenţiale în cadrul respectivei organizaţii, cred că a venit momentul să ne desolidarizăm de HFPA şi să punem accentul pe importanţa şi forţa organizaţiilor noastre profesionale şi pe domeniul nostru, ca întreg”.

Gestul lui Ruffalo şi al lui Johansson este în linie cu cel al lui Ted Sarandos de la Netflix, care și-a declarat public refuzul de a mai recunoaște Globurile de Aur. Sarandos a reacţionat la promisiunea neonorată a Hollywood Foreign Press Association de a face schimbări majore în cadrul organizaţiei. „Încetăm orice activităţi cu organizaţia dumneavoastră până la schimbări substanţiale”, a spus Sarandos.

Pentru Netflix, gestul de a părăsi gala premiilor este unul important - de obicei, ar face orice pentru un premiu sau pentru o nominalizare. Aşa că, în spatele acestei acţiuni, există motive serioase.

Amazon s-a alăturat acţiunii

„Nu mai lucrăm cu HFPA de când aceste probleme au fost semnalate şi, asemenea restului industriei, aşteptăm o schimbare sinceră şi semnificativă înainte să avansăm”.

Aceste probleme sunt numeroase, dar ele încep cu problema rasismului la Globuri, cu lipsa de diversitate rasială, cu lipsa unor membri de culoare, cu reticenţa la schimbare a membrilor în vârstă, cu felul în care votează membrii mai în vârstă, şi în general cu nepopularitatea acestora, semnalează cei trei.

Citit 854 ori Ultima modificare Duminică, 16 Mai 2021 10:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.