Cazul unic al unui grizzly ucis de o capră

Cazul unic al unui grizzly ucis de o capră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu ghearele lor lungi și ascuțite și viteza înfricoșătoare cu care atacă, puțini prădători din lume sunt mai feroce decât ursul grizzly, mai ales dacă este și flămând. Dar într-o întorsătură rară a evenimentelor, oficialii unui parc natural din Canada spun că o capră de munte nu numai că s-a ferit să devină o masă, ci chiar a reușit să-l omoare pe ursul care a atacat-o, cu coarnele sale ascuțite ca un pumnal.

Parks Canada a transmis că recenta necropsie criminalistică a unui urs grizzly arată că acesta a fost ucis de o capră, după ce coarnele i-au străpuns axilele și gâtul, relatează The Guardian, potrivit Digi24.ro.

"Când atacă, urșii grizzly țintesc, de regulă, partea din spate a gâtului și umerii prăzii. Atacul vine de obicei de sus", a declarat David Laskin, biolog canadian. "Răspunsul defensiv al unei capre de munte ar fi să se protejeze folosindu-se de coarnele sale ascuțite."

Cadavrul ursului a fost descoperit pe 4 septembrie, de un excursionist, aproape de un traseu montan din British Columbia.

Caprele de munte din Canada au blană albă și lungă și pot cântări până la 125 de kilograme, iar coarnele lor pot atinge lungimi de 30 de centimetri. Zonele lor de pășunat se pot suprapune uneori cu habitatele urșilor grizzly, iar întâlnirile sunt fatale de obicei pentru capre.

Citit 1192 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 01:45

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro