Formula care ar putea conferi berii noi arome

Formula care ar putea conferi berii noi arome
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O echipă de cercetători britanici de la universităţile din Manchester şi Leicester au dezvoltat drojdii care conferă berii noi arome, ei reuşind să găsească astfel o variantă căutată de berari încă din anii 1800, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Oamenii de ştiinţă au dezvăluit în acest studiu că au dezvoltat tulpini unice, fertile şi hibride de drojdie care oferă opţiuni noi şi interesante pentru aroma, gustul şi procesele de preparare a berii. Tipul de drojdie folosit în procesul de fermentaţie influenţează gustul berii.

''Există în prezent două categorii principale de drojdii, ''ale'' şi ''lager'', plus sute de variante folosite de producătorii de bere moderni, în cadrul unei industrii în plină expansiune la nivel global. S-a demonstrat că tulpinile hibride de drojdie nou create se reproduc cu succes şi produc descendenţi cu caracteristici specifice dezirabile necesare în procesul de fabricare a băuturilor'', au declarat oamenii de ştiinţă, în studiul lor.

Daniela Delneri, profesor de genomică evolutivă în cadrul Institutului de Biotehnologie din Manchester, şi echipa ei au reuşit să producă hibrizi fertili de drojdie cu diverse trăsături genetice. ''Spre exemplu, hibrizii de drojdie care conţin trăsături din speciile nou descoperite pot adăuga o notă de cuişoare picante la aroma finală a produsului fermentat'', a precizat cercetătoarea.

Pe lângă faptul că deschide oportunităţi în producţia de alimente şi băuturi, această abordare ar putea fi utilizată pentru dezvoltarea unor noi ''fabrici de celule'' din drojdie, care ar putea fi utilizate în domeniul biotehnologiei industriale, pentru a fabrica în mod sustenabil produse farmaceutice, a mai spus Daniela Delneri.

Citit 1054 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 23:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.