Kevin Spacey, declarat nevinovat pentru agresiuni sexuale

Kevin Spacey, declarat nevinovat pentru agresiuni sexuale
Kevin Spacey nu a scăpat însă de toate probleme legale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Juraţii de la un tribunal civil din New York au respins, săptămâna trecută, acuzaţiile aduse de Anthony Rapp lui Kevin Spacey, potrivit cărora Spacey l-ar fi supus unor atingeri sexuale pe când Rapp era adolescent, în Manhattan, acum 36 de ani, scrie Le Figaro, potrivit News.ro.

Juriul şi-a pronunţat decizia după o scurtă deliberare, respingând pretenţiile lui Anthony Rapp, în vârstă de 50 de ani, care dorea despăgubiri de 40 de milioane de dolari. La scurt timp după citirea deliberărilor, Kevin Spacey a părăsit instanţa, urcându-se într-o maşină, fără a face declaraţii reporterilor.

Cazul, dezvăluit la sfârşitul lunii octombrie 2017, chiar la începutul fenomenului #MeToo al libertăţii de exprimare asupra violenţei sexuale, a fost urmat de alte acuzaţii de agresiune sexuală la adresa actorului, fapt ce l-a exclus din lumea divertismentului.

În ciuda acestei decizii favorabile, cel care a întruchipat un politician gata să facă orice pentru a dobândi puterea la Washington, în serialul de succes Netflix "House of Cards", nu a scăpat de probleme legale. Actorul, în vârstă de 63 de ani, este încă urmărit penal pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi, între martie 2005 şi aprilie 2013, pe când era director al unui teatru din Londra, şi pentru care a pledat nevinovat în iulie anul trecut.

La New York, juriul format din 12 persoane a răspuns negativ la întrebarea dacă Anthony Rapp, care depusese o plângere în 2020, a demonstrat că "Kevin Spacey i-a atins părţile intime", în mai 1986, cu ocazia unei petreceri pe care a dat-o în apartamentul său din New York.

Anthony Rapp, care joacă în serialul "Star Trek: Discovery", avea pe atunci 14 ani, în timp ce Kevin Spacey avea 26. La acea vreme, amândoi jucau pe Broadway, în două spectacole distincte. Cei doi actori au fost prezenţi pe tot parcursul procesului, încă de la începutul acestuia, pe 6 octombrie, şi şi-au menţinut versiunea asupra faptelor.

Anthony Rapp a dat asigurări că, în cursul serii petrecute la Kevin Spacey, actorul i-a provocat o traumă luându-l în braţe şi purtându-l "aşa cum mirele îşi poartă mireasa", înainte de a-l pune pe pat şi de a se întinde lângă el, îmbrăcat. Potrivit unui ordin din iunie care a consemnat faptele, "mâna lui" a "frecat pentru câteva secunde haina care acoperă (fesele)" lui Anthony Rapp.

 

Citit 937 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.