Distracţie de 5 lei, siguranţă de zero bani

Distracţie de 5 lei, siguranţă de zero bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare toamnă platforma din faţa Stadionului Dunărea să se transforme într-un parc ambulant de distracţii. Evident, ţigăneala, pardon, ceea ce se întâmplă acolo nu are nicio legătură cu un veritabil parc de distracţii civilizat şi european.

Singurul „avantaj” dacă se poate numi astfel este că preţurile pentru tiribombe, maşinuţe electrice, roata norocului şi toate celelalte dispozitive de învârtit, zdruncinat, dat peste cap şi legănat este relativ mic - doar 5 lei. Siguranţa lor este însă de zero bani.

Platformele instalaţiilor de distracţie se sprijină pe tot felul de improvizaţii, de lemne, pietre ori cărămizi suprapuse. Vă daţi seama că în caz de deplasare a acestora se pot produce accidente serioase!

Totuşi, dacă vă este dor de parcurile de distracţie de pe litoral, ori dacă puştiul sau puştoaica dumneavoastră are multă energie şi chef de ţopăială cât cuprinde, atunci faceţi-vă un bob de timp şi mergeţi cu tot familionul ori cu prietenii pe platforma de la McDonald’s.

Distracţia presupune, însă şi multă, multă poluare fonică. Aşa că pregătiţi-vă psihologic timpanele pentru o cură amestecată de manele, tehno, house şi dance, pentru că fiecare patron de leagăn are preferinţele lui muzicale, iar boxele sunt foarte, foarte puternice.

Pentru prichindei

Instalaţiile destinate prichindeilor par mult mai sigure. Două trenuleţe, unul mai haios decât celălalt, o trambulină, vreo trei tobogane gonflabile şi tot soiul de iepuraşi, broscuţe ori personaje de desene animate alcătuiesc un mic paradis distractiv pentru cei mici şi foarte mici.

E drept, 5 minute de sărituri pe trambulină vă pot scoate între 2 şi 5 lei din buzunar. Dar cel mic va fi absolut încântat şi chiar sunt cele mai căutate. În plus, saltele paturilor de acasă şi vecinii cărora le dupăieşte pruncul în cap vă vor fi recunoscători că aţi găsit o modalitate eficientă de a-i consuma energia.

O cursă cu trenuleţul, în care copilul poate fi conductor, costă şi ea 3 lei. Ah, şi să nu uit de maşinuţele electrice sau de carting pe care le poate pilota cel mic visând că-i primul într-o cursă de Formula 1.

Cât despre roata cu surprize… ne abţinem de la comentarii. Dacă vă permite buzunarul o încercare de 5 lei de ce să nu-i faceţi o bucurie celui mic? Dar să nu-mi reproşaţi după aceea că e „măsluită” să se oprească doar la premiile mici şi mititele. Părerea mea!

Pentru cei mari

Băieţaşii de cartier (consacraţi sau în devenire) îşi pot încerca tăria pumnului cu o fisă. Dar minunea aceea care te învârteşte înainte şi înapoi până uiţi de centrul de greutate s-ar putea să vă placă. „Rocker”-ul e recomandabil doar dacă n-ai mâncat nimic înainte.

Cu siguranţă urmează să sosească şi alte instalaţii de distracţie, şi poate că preţurile se mai micşorează. Atenţie, însă, nu garantăm pentru siguranţa instalaţiilor din parc! Ferească Sfântul de accidente!

Citit 1749 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.