Pregătiri pentru marea curăţenie

Pregătiri pentru marea curăţenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Au fost identificate 200 de puncte de gunoi din judeţ

Pentru succesul acţiunii ecologice „Let’s do it, România!”, programată să se  desfăşoare sâmbătă, în toată ţara, şefii CJ Galaţi şi a Asociaţiei pentru Ecologie S.O.S. – Pro Natura au organizat, ieri, o întâlnire cu primarii din judeţ, pentru stabilirea ultimelor detalii, dar şi pentru a li se distribui acestora saci menajeri şi mănuşi, „echipament” care le va fi distribuit voluntarilor, pe 24 septembrie.

Potrivit preşedintei ONG-ului SOS Pro Natura, Ingrid Krampultz, la acţiunea de ecologizare de sâmbătă este posibil ca numărul voluntarilor din Galaţi să depăşească 7.000 (dublu faţă de cei care au participat  „Let’s do it, România!” anul trecut).

Timp de şase ore, aceştia vor încerca să colecteze selectiv deşeuri din cele peste 200 de puncte de gunoi identificate deja de echipa „Let’s do it, România!” în ultimele trei luni. „În general, PET-urile sau ambalajele sunt aruncate pe marginea drumurilor, în extravilanul comunelor dar chiar şi pe câmpuri, acolo unde oamenii îşi muncesc ogoarele”, a observat vicepreşedintele ONG-ului, Florin Tofan. Din acest motiv, primarii ar trebui să le explice sătenilor importanţa păstrării unui mediu curat, a observat şi preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Acesta a adăugat că „nu suntem doar nepăsători cu mediul, dar şi risipitori. Cu metalul rezultat din cutiile de bere şi suc, colectate anul trecut în Brăhăşeşti, s-ar fi putut înveli vreo două case cu tablă”.

Pentru cei din municipiul Galaţi care vor dori să participe la acţiunea de sâmbătă, locul de întâlnire este platforma din faţa Sălii Sporturilor, la ora 9.00. Cei care doresc să se înscrie, ca voluntari, în acţiunea „Let’s do it, România!” o pot face pe internet, accesând adresa http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip, sau o pot face chiar sâmbătă dimineaţă, la locul de întâlnire stabilit.

Reamintim că pe 24 septembrie, se desfăşoară, pentru al doilea an consecutiv, o acţiune de ecologizare, la nivel naţional, curăţenia urmând să fie făcută concomitent, în toate localităţile, cu ajutorul voluntarilor, fie că vorbim de simpli cetăţeni, fie de angajaţi ai instituţiilor publice.      

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.