Ciupercile - un super-aliment, cu multiple beneficii. Cum trebuie să le consumăm

Ciupercile - un super-aliment, cu multiple beneficii. Cum trebuie să le consumăm
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform unor studii de laborator, anumiți compuși din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. Unele specii de ciuperci acționează favorabil asupra unor boli și contribuie la scăderea riscului de accident vascular cerebral. Mai mult, asigură o digestie eficientă, sunt foarte bune pentru creșterea imunității, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului.

Importante surse de fibre, despre ciuperci se mai spune că sunt înlocuitorul perfect pentru carne. De fapt, consumul de ciuperci de mai multe ori pe săptămână a fost asociat cu o mai mare pierdere în greutate, cu reducerea circumferinței taliei și cu mai puțină grăsime corporală.

Ele conţin multe vitamine şi minerale. Mai exact, aceste legume sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, C, D, zinc şi mai multe vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacina (B3), piridoxina (B6).

Citit 579 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2023 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.