Pizza fără dospire

Pizza fără dospire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingredientepentru blat: 150 g făină, 2 g praf de copt, 90 g iaurt, 2 linguri ulei de măsline; pentru topping: 150 ml sos de roșii, 150 g brânză mozzarella, 1 linguriță oregano, 8 frunze busuioc.

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 240 grade. Într-un bol măricel, combină făina cu praful de copt și sarea. Amestecă bine. Adaugă iaurtul, uleiul de măsline și frământă cu mâna 2-3 minute, până obții o bilă frumoasă. Dacă aluatul este lipicios, mai adaugă puțină făină și mai frământă un minut. Presară niște făină pe blatul de lucru și începe să întinzi aluatul de pizza cu un sucitor. Așează foaia obținută pe o tavă specială de pizza.

Întinde sosul de roșii cât se poate de uniform. Așează feliile de mozzarella și presară niște oregano. Bagă tava în cuptorul super încins la 240 de grade, timp de 7 minute, însă fii cu ochii pe ea. În funcție de cuptor, este posibil să aibă nevoie de mai mult sau mai puțin timp. După ce o scoți din cuptor, pune fulgii de parmezan și busuiocul proaspăt.

Desigur, poți înlocui toppingurile cu orice preferi: ciuperci, dovlecei, bacon, porumb, șuncă etc. Nu degeaba se spune că pizza este modul perfect de a nu risipi mâncarea. Fii creativ!

Citit 454 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.