Cu ce putem alimenta dorința sexuală. Și libidoul trece prin stomac!

Cu ce putem alimenta dorința sexuală. Și libidoul trece prin stomac!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ceea ce mâncați în timpul zilei poate avea un impact mare asupra modului în care vă desfășurați activitatea în dormitor. Este adevărat că cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a stimula libidoul este să consumați alimente sănătoase și să vă mențineți greutatea corporală normală.

Specialiștii susțin însă că există, totuși, o serie de produse alimentare specifice, care au efect direct asupra libidoului. Afrodiziacele și capacitatea acestora de a crește apetitul sexual au fascinat, de-a lungul timpului, oameni din toate culturile.

Unele dintre aceste alimente cresc secreția de hormoni masculini și feminini, în timp ce altele îmbunătățesc starea de spirit sau stimulează producția de spermă. În marea lor parte, produsele alimentare afrodiziace joacă un rol important în creșterea fluxului sanguin.

Sexualitatea se bazează în mare măsură și pe sistemul circulator și cel nervos. Prin consumul de alimente care cresc dorința sexuală sunt stimulate aceste două sisteme, se mărește cantitatea de sânge care circulă spre organele sexuale, rezultând o stare amplificată de excitație sexuală și o performanță mai bună în dormitor.

Top 12 alimente afrodiziace

Țelina - chiar dacă nu pare un aliment pe care să îl asociați cu sexul, țelina este importantă pentru stimularea sexuală. Țelina conține androsteron, un hormon masculin eliberat prin transpirație, care stimulează sexual femeile. Este cel mai bine ca bărbații să consume țelina crudă. Tăiați-o și consumați-o chiar înaintea unei partide de sex.

Polenul de albine - acesta conține peste 96 de substanțe nutritive, inclusiv cele de care aveți nevoie pentru a trăi. Polenul este compus în proporție de 40 la sută din proteine. Este un energizant natural care încetinește procesul de îmbătrânire și scade nivelul colesterolului. Acesta reduce disconfortul cauzat de sindromul premenstrual, previne afecțiunile prostatei, mărește cantitatea de spermă, stimulează sistemul imunitar și detoxifică organismul. Polenul de albine ameliorează alergiile, îmbunătățește rezistența, forța și claritatea mentală.

Ghimbirul - această plantă stimulează circulația sângelui către toate zonele corpului, inclusiv către organele sexuale. Încă din Antichitate, ghimbirul era indicat bărbaților care sufereau de disfuncții sexuale, iar celebra Kama Sutra îl recomanda ca afrodiziac.

Sparanghelul - este bogat în acid folic, o vitamină din grupul B care ajută la creșterea producției de histamină din organism. Nivelul adecvat de histamină joacă un rol esențial în activitatea sexuală, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Sparanghelul conține cantități mari de vitamina E, un nutrient vital pentru sănătatea sexuală, denumită adesea și vitamina sexului.

Ciocolata neagră - acest tip de ciocolată conține teobromina - un alcaloid - care este similară cu cofeina. Ciocolata neagră mai conține și feniletilamină, o substanță chimică care declanșează o stare generală de bine a organismului. În plus, ciocolata neagră are o cantitate semnificativă de antioxidanți, întotdeauna buni pentru organism, deoarece stimulează funcția sistemului imunitar.

Stridiile crude - acestea sunt cele mai bune afrodiziace cunoscute. Stridiile sunt bogate în zinc și ajută la creșterea producției de spermă și testosteron. Stridiile conțin dopamină, un hormon care ajută la creșterea libidoului. Consumați stridii împreună cu partenerul dumneavoastră ca parte a preludiului înaintea unei partide de sex, pentru a crește pofta sexuală.

Migdalele - sunt o sursă importantă de acizi esențiali grași. Acestea furnizează materie primă pentru producția de hormoni. Migdalele sunt bogate în L-arginină, un aminoacid care îmbunătățește circulația sângelui și erecția. În plus, mirosul de migdale trezește pasiunea unei femei. Puteți adăuga în ambianță aprinderea unor lumânări cu parfum de migdale, pentru a îmbunătăți starea de spirit a partenerei.

Goji - aceste fructe tibetane sunt extrem de bogate în antioxidanți, care protejează organismul împotriva bolilor, inclusiv de cancer. Sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre solubile. Conțin aminoacizi, betacaroten, fier și 21 de minerale. Fructele goji conțin 13 la sută proteine. Au fost și sunt folosite pentru a trata probleme oculare, erupții cutanate, alergii, insomnie, boli de ficat, diabet, cancer de col uterin, pentru reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului. Au un efect puternic antifungic și antibacterian.

Avocado - aceste fructe conțin niveluri ridicate de acid folic, care ajută la metabolizarea proteinelor, oferind organismului mai multă energie. Conțin vitamina B6 (un element nutritiv care crește producția de hormoni de sex masculin) și potasiu (care ajută la reglarea funcției tiroidei la femei), două substanțe nutritive care încurajează creșterea libidoului la ambele sexe.

Ouăle - sunt bogate în vitamina B6 si B5. Aceste două vitamine ajută la echilibrarea nivelului de hormoni de stres și luptă împotriva stresului - două lucruri importante pentru un libido sănătos. Ouăle sunt simbolul fertilității și al renașterii. Consumul de ouă crude de găină crește libidoul și energia. Toate ouăle de pasăre și pește conțin vitaminele B5 și B6.

Semințele de dovleac - ca și stridiile, semințele de dovleac sunt bogate în zinc. Deficitul de zinc poate face o femeie să își piardă complet apetitul sexual. Semințele de dovleac conțin acizi grași Omega-3, care acționează ca un precursor al hormonului prostaglandina - cel care are un rol-cheie în sănătatea sexuală.

Pepenele verde - conține amino-citrulină, care este benefică pentru sistemul cardiovascular și ajută la relaxarea vaselor de sânge care cresc apetitul sexual.

Usturoiul - este adevărat, mirosul de usturoi este ultimul lucru pe care vreți să îl întâlniți la un partener sexual. Usturoiul conține însă alicină, un ingredient care mărește fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale. Alicina se eliberează numai atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit, prin reacție enzimatică. Ca bonus, alicina are și importante proprietăți antifungice.

(articol realizat din surse online)

Citit 916 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 02:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.