Salată de icre pufoasă

Salată de icre pufoasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente: 100 g icre de crap, 500 ml ulei, 100 ml apă minerală, o lămâie mică.

Mod de preparare: Icrele se păstrează foarte bine în frigider, cu condiția să le puneți sare și să le mai verificați din când în când. Așadar, trecem printr-un jet ușor de apă, pentru că mai au sânge și pregătim un borcan curat și uscat, în care vom pune icrele astfel: un strat de icre, un strat de sare, iar la final obligatoriu un strat de sare care să acopere în totalitate icrele și care în timp va forma o crustă. Înfiletăm bine capacul și punem borcanul în frigider. După 1-2 zile le verificăm și, dacă și-au lăsat sânge, le scoatem cu grijă, apoi le punem la loc în borcan, la fel ca la început: un strat de icre, un strat de sare. Peste o zi-două, verificați încă o dată, iar dacă au lăsat din nou sânge, repetați procedura; dacă nu, le vom lăsa în frigider fără să mai umblăm la ele, doar le mai verificăm periodic. Zeama pe care o vedeți în borcan este lăsată de icre, iar după ce îndepărtați stratul de sare o puteți scurge. Scoatem din borcan cantitatea de icre pe care dorim să o preparăm și o punem într-un bol, iar peste restul icrelor rămase în borcan punem un nou strat de sare, înfiletăm capacul și le dăm din nou la rece.

Gustăm icrele, ca să nu fie prea sărate, caz în care le punem într-un tifon, le trecem prin apă și le lăsăm la scurs. Dacă nu sunt suficient de sărate, adăugăm sare în timpul preparării. Vom pregăti uleiul, apa minerală și zeama de lămâie, astfel încât să le avem la îndemână. Cu mixerul la viteză minimă, apoi din ce în ce mai mare, vom mixa icrele până când acestea se vor sparge. Adăugăm câte puțin ulei, în fir subțire, și de fiecare dată vom mixa cu vitează maximă până când întreg uleiul este încorporat și abia apoi adăugăm următoarea tranșă de ulei. Când icrele s-au legat, adăugăm puțină zeamă de lămâie și mixăm, apoi începem să adăugăm câte puțină apă minerală. Aceasta va face ca icrele să fie mai pufoase, iar zeama de lămâie le va face să nu fie grețoase. Mixăm în continuare, adăugând alternativ uleiul şi zeama de lămâie, mixând după fiecare, până la încorporare. Gustați din când în când și, când considerați că e suficientă lămâie, nu mai adăugați. Veți observa că icrele au devenit pufoase și cremoase. Luați într-o lingură din compoziție și după fermitatea lor vă veți da seama dacă e cazul să continuați sau dacă sunt gata. Dacă ați folosit deja toată cantitatea de 500 ml ulei și considerați că nu sunt gata, mai adăugați și mixați în continuare. La fel și zeama de lămâie sau apa minerală. Păstrăm salata de icre la rece până în momentul servirii.

Metode pentru a repara salata de icre tăiată

Tăierea icrelor nu este o dramă, căci există metode a o repara. Una dintre ele este să faci o altă salată de icre, într-o cantitate mai mică, în care să înglobezi ușor salata de icre tăiată și la final să obții una numai bună, acesta fiind un truc chiar genial, știut de puține gospodine.

O altă metodă de ajutor la care mulți apelează este și aceea de a fierbe o lingură de griș, iar atunci când s-a răcit să o adaugi peste icrele tăiate și să freci până se leagă la loc compoziția. Mai poți să încerci să pui icrele în strecurătoare ori tifon ca să scurgi surplusul de ulei, după care pui zeamă de lămâie și amesteci până se leagă și se omogenizează totul.

O altă soluţie este să pui o lingură sau două de apă minerală într-un bol și să iei cu lingura o cantitate mică din icrele tăiate și apoi să freci până ce icrele se încorporează și se leagă din nou. De precizat este că apa minerală o să facă icrele mai albe și mai pufoase, iar salata de icre va deveni mai cremoasă! Nu uita însă, înainte de a face salata, icrele trebuie ținute la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Citit 1862 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 14:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.