Doradă cu șampanie

Doradă cu șampanie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: 1 doradă de aproape 1 kg (curățată și gata de gătit), 200 g ciuperci, 1 praz mediu, 1 cartof mare, 1 cățel de usturoi, 4 linguri ulei, 25 g unt, 1 lămâie, 500 ml șampanie/ cava, sare, piper alb, pătrunjel tocat

Preparare: Se taie prazul julien. Într-o tigaie cu puțin ulei se sotează prazul până ce devine transparent. Se condimentează cu puțină sare. Se adaugă șampania sau cava, se dă focul la mic și se lasă să se reducă timp de 10 minute. Cartoful se taie în felii, se acoperă cu apă rece și se dă deoparte. Ciupercile se curăță de pământ și se taie felii. Se sotează în unt până încep să lase apă. Se condimentează cu sare și piper. Se iau de pe foc.

Dorada se spală și se usucă cu un prosop de bucătărie curat. Se condimentează cu sare și piper. Se crestează în câteva locuri cu un cuțit ascuțit. Lămâia se taie felii și se pune în crestăturile făcute anterior. Într-o tavă de cuptor se așază cartofii, prazul (fără sosul de șampanie) și ciupercile. Dorada se așază pe legume și se stropește cu sucul de la lămâia rămasă.

Cuptorul se preîncălzește la 200°C. Se dă tava la cuptor și se gătește timp de aproximativ 25 de minute, stropind regulat peștele cu sosul de șampanie păstrat deoparte. Se garnisește cu pătrunjel tocat.

Se știe că nu doar șampania, ci și peștele este de bun augur în noaptea dintre ani. Ușor de gătit și foarte gustoasă, dorada cu șampanie este rețeta perfectă pentru masa festivă de Revelion. Este o opțiune bună pentru cei care doresc o masă ușoară, săracă în calorii, dar bogată în proteine și vitamine, peștele fiind des recomandat de către specialiștii în nutriție, datorită beneficiilor multiple pentru sănătate.

Citit 553 ori Ultima modificare Duminică, 31 Decembrie 2023 06:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.