Iarna, sezonul ideal pentru cura de slăbire

Iarna, sezonul ideal pentru cura de slăbire
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iarna este sezonul cel mai bun pentru slăbit, dar reușita unei diete de slăbire ține mult și de structura persoanei care vrea să scadă în greutate, a declarat pentru DC News nutriționistul Cristian Mărgărit.

”Depinde de la om la om, nu cred că este o regulă. Sunt oameni care vara slăbesc, sunt foarte mulți care vara se îngrașă, de la vacanțe, alcool, dulciuri, pizza, înghețată. Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Deci dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să determini corpul să producă mai multă căldură. Dușurile reci sunt acum la modă, ați văzut. Legat de băile în gheață, nu aș merge atât de departe, nu toată lumea le poate tolera, dar să faci câte un duș rece din când în când, poate fi făcut de fiecare dintre noi”, a declarat Cristian Mărgărit, în emisiunea ”Pastila de Frumusețe” de la Spectacola și DCNews.

Un alt aspect important, nu doar pentru slăbit, ci pentru o bună stare de sănătate, este hidratarea, care trebuie să țină cont atât de activitatea pe care o face fiecare în parte, dar și de greutatea pe care o avem, fiind recomandate 30-40 ml de apă per kilocorp/zi. Cum nu toată lumea poate să consume apă, considerând că nu are gust, aceasta poate fi amestecată cu un suc de fructe, astfel atingeți două obiective, și hidratarea, dar și aportul de nutrienți.

”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri. (...) Amestecatul unui suc natural cu apă, ceaiuri, ciorbe, supe, multe legume. Hidratarea este chiar mai importantă iarna, pentru că aceste mucoase, nasul, gura, gâtul, dacă se usucă, permit intrarea și dezvoltarea agenților patogeni, virusurilor, bacteriilor.

Citit 521 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.