Hai la avat, cât temperatura ne permite!

Hai la avat, cât temperatura ne permite!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noiembrie este luna avatului. Până când temperatura apei va scădea sub 10 grade Celsius, pescuitul la avat va rămâne în plin sezon. Cu atât mai mult cu cât în continuare temperaturile de afară se menţin prietenoase, astfel că vă puteţi relaxa de pe mal sau din barcă la unul dintre cele mai spectaculoase şi active tipuri de pescuit.

Avatul mănâncă aproape toată ziua şi are un stil de viaţă unic printre peştii noştri. Trăieşte numai în ape curate şi se hrăneşte în special cu peşti albi de suprafaţă (obleţi şi alte naţii de mărunţiş), pe care îi atacă cu viteză foarte mare, îi izbeşte cu coada şi apoi urmăreşte peştişorii dezorientaţi şi năuciţi.

Căutaţi, aşadar, în apele naturale (în special în Dunăre, în zona Galaţiului) locuri cu apă cât mai limpede şi eventual cu vâltori (locuri în care apa se întoarce din cauza malului).

Încercaţi să aruncaţi năluca în special spre crengile copacilor înecaţi în apă, pentru că acolo îşi caută de obicei prada. Cele mai bune năluci sunt voblerele şi rotativele.

Citit 1057 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.