Cheesecake cu căpșuni

Cheesecake cu căpșuni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 600 g cremă de brânză, 280 grame frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră, 250 grame biscuiți digestivi, 100 grame unt, o păstaie de vanilie, căpșune (suficiente cât să acopere suprafața cheesecake-ului)

Preparare: Puneți biscuiții într-o pungă și zdrobiți-i până ce obțineți firimituri fine. Topiți untul la microunde, aproximativ 40 de secunde, și lăsați-l să se răcorească puțin. Amestecați-l cu biscuiții zdrobiți până ce sunt îmbibați complet în unt. Puneți biscuiții într-o formă rotundă cu baza detașabilă (23 cm) și apăsați cu o lingură până ce obțineți un strat uniform și ferm. Dați la frigider până preparați crema. Într-un castron încăpător puneți crema de brânză, zahărul pudră și semințele păstăii de vanilie (puteți folosi o linguriță extract de vanilie) și mixați 1-2 minute. Adăugați frișca lichidă și continuați să mixați până ce obțineți un amestec omogen. Puneți crema de brânză peste baza de biscuiți și nivelați cu o lingură sau o spatulă. Tăiați căpșunele în felii subțiri și acoperiți cheesecake-ul complet. Puteți acoperit cu puțin jeleu de căpșune preparat conform instrucțiunilor de pe pachet. Lăsați la frigider peste noapte. Pentru a scoate prăjitura din formă, așezați forma peste o conservă înaltă, desfaceți inelul și apăsați ușor pe pereții formei până ce prăjitura a alunecat complet din formă.

În loc de căpșuni, delicioasa prăjitură poate fi făcută și cu zmeură. Astfel, pentru acest cheesecake avem nevoie de 150 de grame de zmeură. Se prepară astfel: într-o crăticioară se pun apa și zahărul să dea puțin în clocot, după care se adaugă și zmeura și se amestecă ușor să nu se lipească. Când e puțin închegată, se dă puțin la rece, apoi se toarnă peste cheesecake și se nivelează frumos.

Citit 363 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 09:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.