Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri

Ruladă aperitiv cu somon și verdețuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingredientepentru pandișpan: 5 ouă, 1 praf de sare, 50 g ulei de măsline, 60 g lapte, 120 g făină; pentru umplutură: 350 g cremă de brânză, 150 g felii de somon afumat, coaja de la o lămâie, câteva frunze de ceapă verde, câteva crenguțe de pătrunjel, câteva crenguțe de mărar, 100 g ardei gras roșu, piper; pentru îmbrăcat rulada și decor: 120-150 g cremă de brânză, pătrunjel frunze, ardei gras, măsline etc.

Preparare: Preîncălzim cuptorul la 160°C. Pentru blat, tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor de 30/35 cm. Cernem făina. Separăm ouăle. Într-un castron punem uleiul de măsline cu laptele și le omogenizăm. Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea fermă. Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm la viteză mică până se omogenizează compoziția. Adăugăm făina în două tranșe și amestecăm cu ajutorul unei spatule de sus în jos până amestecul devine omogen. Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult pentru că se va usca, nu o veți mai putea rula și se va crăpa. Scoateți din cuptor și acoperiți cu un prosop umed.

Pentru crema de brânză cu somon și verdețuri, tocăm grosier ceapa verde, pătrunjelul, mărarul. Ardeiul gras îl tăiem cubulețe. Somonul îl tăiem fâșii. Într-un castron punem crema de brânză, somonul, verdețurile și ceapa tocată, ardeiul gras, piper și sare, dacă mai este nevoie. Amestecăm ușor până se omogenizează. Distribuim crema de brânză cu somon pe suprafața foii și nivelăm, lăsând 2 cm la margine. Rulăm strâns și apoi învelim într-o folie alimentară. Dăm la frigider pentru 2 ore. Decorăm cu crema de brânză, ardei gras, pătrunjel, măsline sau după imaginație.

Citit 614 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2024 12:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.