Prăjitură fragedă cu mere, de post

Prăjitură fragedă cu mere, de post
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: pentru aluat: 500 g făină, 5 g praf de copt, 1 vârf cuțit de sare, 200-220 ml apă, 150 ml ulei, 120 g zahăr, coaja rasă de la 1 lămâie, 1/2 linguriță esență naturală de vanilie; pentru umplutură1 kg mere, 2 linguri suc lămâie, 180 g zahăr, 1 lingură ulei floarea-soarelui, 1/2 linguriță pudră de scorțișoară, 1 lingură griș.

Preparare: Începem cu pregătirea aluatului, având grijă să avem toate ingredientele la îndemână  (pe care le-am lăsat 30 min la temperatura camerei). Punem într-un vas făina, praful de copt și un vârf de cuțit cu sare. Separat, amestecăm uleiul cu apă și zahăr, până se dizolvă zahărul. Turnăm lichidele peste făină, amestecăm puțin, apoi adăugăm aromele. Frământăm aluatul până devine omogen și elastic și nu se lipește de mâini. Îl  împărțim în două părți, apoi întindem prima foaie și o punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Radem merele și le punem într-o tigaie mare. Stropim cu suc de lămâie, amestecăm bine, adăugăm zahărul, uleiul și scorțișoara. Călim în jur de 7 minute, apoi le lăsăm la scurs într-o sită cam 5-8 minute, pentru a se scurge cât mai mult lichid din acestea. Între timp, întindem și a doua foaie și pornim cuptorul, la 180°C, pe ventilație. Presărăm griș pe prima foaie (să absoarbă lichidul rămas în mere), punem merele din strecurătoare peste aceasta și le întindem, astfel încât stratul sa fie uniform, de aceeași grosime. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat și  băgăm prăjitura în cuptor pentru 30 de minute. Stratul de aluat este subțire, se coace sigur în acest timp. Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească, apoi o scoatem din tavă și o porționăm. În momentul în care este tăiată trebuie să fie complet rece.

Citit 1730 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 06:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro