Plăcintă cu spanac

Plăcintă cu spanac
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Plăcinta cu spanac este ideală primăvara, când se găsește spanac proaspăt și plin de vitamine, dar poate fi preparată și cu spanac congelat. Cu mulți nutrienți și delicioasă, plăcinta cu spanac poate fi făcută în multe moduri. Prezentăm două rețete delicioase:

Plăcintă cu spanac și brânză feta

Ingrediente: Pentru aluat: 100 ml lapte, 50 ml ulei,  două gălbenușuri, 250-300 g făină.

Pentru umplutură: 2 kg spanac, 6 ouă, o lingură făină, 650 g brânză feta.

Preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele într-un vas până se obține un aluat potrivit de tare, care se împarte în două, o parte mai mare, care se va folosi la bază, și una mai mică, pentru a acoperi. Spanacul se dă într-un clocot, se scurge și se mixează. Apoi, se pune pe foc cu făină desfăcută în puțină apa. Se lasă să dea un clocot și se da deoparte. Se pun ouăle la fiert. Brânza se mixează, iar partea mai mare de aluat se întinde cu sucitorul și se transferă în formă de copt. Se pune spanacul, apoi brânza și, din loc în loc, se așază ouăle fierte tari și curățate. Se acoperă cu restul aluatului, marginile se întorc înspre interiorul plăcintei și se dă la cuptor pentru o oră.

Plăcintă cu spanac și cașcaval

Ingrediente:  500 g aluat de foietaj,  1 kg spanac,  50 g cașcaval,  3 ouă,  1 ou pentru uns,  50 g unt , 2 linguri pesmet,  sare.

Preparare: Spanacul  se spală și se opărește în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate și se lasă să se scurgă. Se pasează și se condimentează cu sare. Se adaugă untul și ouăle bătute. Dacă este moale compoziția, se adaugă pesmet. Aluatul se întinde și se împarte în două foi. Prima se aranjează în tavă, se toarnă compoziția de spanac și caşcavalul tăiat cubulețe. Se acoperă cu a doua foaie. Aluatul se înțeapă cu o scobitoare și se unge cu ou. Se dă la cuptor și se lasă până când este rumenit și bine făcut.

Citit 503 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 10:58

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro