Târgul de antichităţi şi-a închis porţile

Târgul de antichităţi şi-a închis porţile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi frigul de afară nu prea ne-a îmbiat la ieşit din casă în acest week-end, târgul de antichităţi de la Agro Dunărea a fost un loc de atracţie pentru gălăţeni. Atât sâmbătă, cât şi duminică zeci de iubitori de obiecte vechi au mers la târg pentru a admira obiectele expuse, dar şi pentru a cumpăra câte ceva. „Obiectele mici, gen numismatică, filatelie, cărţi poştale şi medalii s-au vândut chiar bine. Cam toate exponatele cu preţuri între 50 şi 100 de lei au fost la mare căutare. Este încă, de ce să nu recunoaştem, criză şi se simte şi la noi. Oamenii sunt mai reţinuţi la cumpărarea lucrurilor foarte scumpe. Una peste alta, târgul a fost un succes”, ne a-s spus domnul Nicolae Miloşovici, unul dintre organizatori şi, totodată, colecţionar.

Colecţionari din Galaţi, Brăila, Bacău, Botoşani, Suceava, Rădăuţu, Moldova Nouă, Iaşi, Bucureşti, Reşiţa, Contanţa şi Craiova au umplut standurile cu obiecte a căror frumuseţe este sporită de patina vremii. „Am participat şi la primele două ediţii. Acum, trebuie să recunosc, vânzările au mers destul de bine. Mă bucură faptul că din ce în ce mai mulţi gălăţeni sunt atraşi de astfel de târguri. Am fost chiar mirat să văd că astăzi oamenii vin în număr din ce în ce mai mare, chiar dacă afară este destul de frig. Asta înseamnă că arta nu a murit şi că noi, colecţionarii, avem o pasiune frumoasă”, ne-a mărturisit un colecţionar de bani vechi.

Ceasuri din vremuri demult apuse, colecţii de timbre, cărţi, icoane şi hărţi vechi, medaliile de colecţie, diferite piese de argintărie sau vederile din alte timpuri au fost toate admirate de gălăţeni. „Îmi plac lucrurile vechi. Dar, şi mai mult îmi place să stau de vorbă cu oamenii care le colecţionează. Fiecare lucru are o poveste, iar colecţionarii veniţi la acest târg sunt bucuroşi să povestească istoria obiectelor pe care le vând. Din păcate nu îmi permit să îmi cumpăr prea multe, dar mă bucur doar pentru că am ocazia să le văd”, ne-a povestit doamna Maria.

Cei 35 de colecţionari care au expus timp de două zile la Agro Dunărea au fost încântaţi de primirea făcută şi de organizare. „Încă din prima zi a expoziţiei au venit să mă întrebe când o organizăm pe următoarea. Sunt foarte încântaţi că pot participa la astfel de evenimente. Sperăm ca anul acesta să mai organizăm un astfel de târg, poate chiar înainte de sărbătorile de iarnă”, a conchis Nicolae Miloşovici.

Cea de-a treia ediţie a Târgului de Antichităţi şi-a închis ieri seară porţile, dar trebuie să vă mărturisim că urmează alte expoziţii la halele Agro Dunărea – una pentru apicultori, iar în noiembrie va fi expoziţia de porumbei şi păsări mici.

 

Citit 812 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2011 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.