Blogosfera se „coagulează”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, la Brăila, a avut loc o întâlnire a bloggerilor, la care au participat 30 de internauţi din Brăila, Galaţi, Focşani, Târgu Mureş, Piteşti şi Bucureşti. Printre cei prezenţi s-a aflat şi deputatul brăilean Diana Tuşa, care a participat însă doar în calitatea de bloggeriţă, evitând orice discuţii politice şi nedorind să iasă cu nimic în evidenţă. Unul dintre organizatorii întâlnirii, gălăţeanul Sorin Patriche ne-a declarat: „Nu este de neglijat faptul că şi vremea ne-a ajutat să ducem la bun sfârşit proiectul nostru, dat fiind că ne propuseserăm – şi am reuşit -  să ieşim cu vaporul pe Dunăre. Nu m-am aşteptat la o prezenţă atât de mare, mai ales că evenimentul era concurat de un altul, naţional, susţinut de bloggerii cu greutate din România, dar mai ales de agenţii şi sponsori, dar şi de un eveniment local al unei alte părţi a blogosferei brăilene. Reuşita acestei reuniuni a fost măsurată şi prin interesul pe care a reuşit să-l trezească atât în media locală, cât şi în  cea naţională, mai mulţi reporteri fiind prezenţi pentru a relata detaliile”.

S-a discutat pe îndelete, fiecare participant prezentându-şi blogul, s-au făcut planuri pentru dezvoltarea blogosferei locale, într-un cuvânt s-au strâns laolaltă persoane care au ceva de spus şi care vor să colaboreze pe viitor. Medicul Dănuţ Patriche, un alt gălăţean participant la întâlnirea de la Brăila (www.desprecancer.com), vorbind despre utilitatea unor astfel de evenimente, ne-a declarat: „Mai participasem la o întâlnire a bloggerilor, la Galaţi, în urmă cu câteva săptămâni. De data aceasta ne-am cunoscut mai bine între noi, ceea ce este un punct bun. E util să se adune oameni care au preocupări similare, dincolo de cele obişnuite, persoane care au ceva de spus şi cărora le pasă ca mesajul lor să ajungă şi la ceilalţi. Bloggerii sunt, în opinia mea, varianta activă  a celor care folosesc Facebook, în sensul că ei îşi creează un blog, îi dau o formă, îl personalizează, se ocupă de el. Eu am intrat în  povestea cu bloggurile în urmă cu un an, când am avut nevoie de un mediu de exprimare în care să scriu despre ceea ce mă interesează - cancerul -   şi singura platformă gratuită a fost aceasta. CNN, de pildă, are o secţiune dedicată blogurilor, în care scriu analişti politici respectabili; la fel, în Rusia, există un blogger al cărui ziar de analiză politică, economică şi socială are sute de mii de accesări lunar. La noi, blogosfera este încă la început, nu s-a coagulat suficient, iar blogurile sunt foarte puţin valorificate. În opinia mea, acesta e cel mai democratic mod de exprimare”.

 

Vom continua să urmărim „coagularea” bloggerilor şi vă vom ţine la curent cu viitoarele întâlniri. Ca în orice domeniu, începutul e greu, însă dacă există voinţă, idei şi bune intenţii, puse cap la cap, cu siguranţă astfel de iniţiative nu rămân fără ecou. Şi dacă, în jur, multe alte lucruri se năruie, blogosfera abia se naşte.  

 

Citit 6551 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2011 17:48

7 comentarii

 • postat de Tudor
  Sâmbătă, 22 Octombrie 2011 12:22
  Fara o strangere de mana in offline, toate clikc-urile din online sunt de prisos
  2
  0
  Raportează
 • postat de doctorul
  Vineri, 21 Octombrie 2011 18:00
  așadar, un pas mare între prima și cea de a doua întîlnire, altfel la mică distanță una de alta; poate că la următoarea va propune cineva și o agendă, iar participanții vor veni cu temele făcute de acasă; cum spuneam, sîntem încă la început, ceea ce înseamnă că avem la dispoziție nenumărate posibilități pentru a merge mai departe
  2
  0
  Raportează
 • postat de Razvan Rinder
  Vineri, 21 Octombrie 2011 17:46
  O blogosfera puternica inseamna de fapt consolidarea liberatatii de exprimare si a statului care respecta drepturile cetatenilor sai. Incet incet blogosfera va tinde sa devina a cincea putere in stat, oarecum stand in umbra presei dar fiind totodata peste ea, pentru ca pe un blog poti asterne ce impresii vrei tu sub anonimat.
  2
  0
  Raportează
 • postat de efemeride
  Vineri, 21 Octombrie 2011 17:31
  este ciudat cum la un blogmeet brailean nu este mentionat niciun blogger brailean...asa ca cine semneaza acest articol, se poate observa de la o posta, ca nu are habar de ce s-a intamplat acolo
  2
  0
  Raportează
 • Vineri, 21 Octombrie 2011 15:28
  Pentru mine a fost prima întâlnire de acest gen, dar am fost plăcut suprinsă de interesul real în a promova evoluţia, indiferent ce " obiect " vizează ea. Persoane care au un interes comun şi care pot contopi cu plăcere idei ce vor genera pe viitor dacă nu mari realizări, cu siguranţă mici şi calitative. Începătoare fiind, aspiraţiile sunt variate, dar unele similiare cu acelora prezenţi la această întâlnire a bloggerilor, fapt care încă mă face să sper că partea online abia începe.
  2
  0
  Raportează
 • Vineri, 21 Octombrie 2011 14:39
  Bloggerii nu prea sunt bloggeri fara intalniri in offline, iar ceea ce s-a intamplat la blogmeet-ul de la Braila fix asta ne-a aratat: ca merita sa ne intalnim, pentru ca suntem oameni, nu roboti care stau doar in fata calculatorului.
  3
  0
  Raportează
 • postat de Virtualkid
  Vineri, 21 Octombrie 2011 14:28
  Este o mare bucurie atunci cand reusim sa atragem atentia presei asupra preocuparilor unor oameni care dezvolta o lume virtuala, paralela, aflata deocamdata inca in durerile facerii....
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.