Blogosfera se „coagulează”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, la Brăila, a avut loc o întâlnire a bloggerilor, la care au participat 30 de internauţi din Brăila, Galaţi, Focşani, Târgu Mureş, Piteşti şi Bucureşti. Printre cei prezenţi s-a aflat şi deputatul brăilean Diana Tuşa, care a participat însă doar în calitatea de bloggeriţă, evitând orice discuţii politice şi nedorind să iasă cu nimic în evidenţă. Unul dintre organizatorii întâlnirii, gălăţeanul Sorin Patriche ne-a declarat: „Nu este de neglijat faptul că şi vremea ne-a ajutat să ducem la bun sfârşit proiectul nostru, dat fiind că ne propuseserăm – şi am reuşit -  să ieşim cu vaporul pe Dunăre. Nu m-am aşteptat la o prezenţă atât de mare, mai ales că evenimentul era concurat de un altul, naţional, susţinut de bloggerii cu greutate din România, dar mai ales de agenţii şi sponsori, dar şi de un eveniment local al unei alte părţi a blogosferei brăilene. Reuşita acestei reuniuni a fost măsurată şi prin interesul pe care a reuşit să-l trezească atât în media locală, cât şi în  cea naţională, mai mulţi reporteri fiind prezenţi pentru a relata detaliile”.

S-a discutat pe îndelete, fiecare participant prezentându-şi blogul, s-au făcut planuri pentru dezvoltarea blogosferei locale, într-un cuvânt s-au strâns laolaltă persoane care au ceva de spus şi care vor să colaboreze pe viitor. Medicul Dănuţ Patriche, un alt gălăţean participant la întâlnirea de la Brăila (www.desprecancer.com), vorbind despre utilitatea unor astfel de evenimente, ne-a declarat: „Mai participasem la o întâlnire a bloggerilor, la Galaţi, în urmă cu câteva săptămâni. De data aceasta ne-am cunoscut mai bine între noi, ceea ce este un punct bun. E util să se adune oameni care au preocupări similare, dincolo de cele obişnuite, persoane care au ceva de spus şi cărora le pasă ca mesajul lor să ajungă şi la ceilalţi. Bloggerii sunt, în opinia mea, varianta activă  a celor care folosesc Facebook, în sensul că ei îşi creează un blog, îi dau o formă, îl personalizează, se ocupă de el. Eu am intrat în  povestea cu bloggurile în urmă cu un an, când am avut nevoie de un mediu de exprimare în care să scriu despre ceea ce mă interesează - cancerul -   şi singura platformă gratuită a fost aceasta. CNN, de pildă, are o secţiune dedicată blogurilor, în care scriu analişti politici respectabili; la fel, în Rusia, există un blogger al cărui ziar de analiză politică, economică şi socială are sute de mii de accesări lunar. La noi, blogosfera este încă la început, nu s-a coagulat suficient, iar blogurile sunt foarte puţin valorificate. În opinia mea, acesta e cel mai democratic mod de exprimare”.

 

Vom continua să urmărim „coagularea” bloggerilor şi vă vom ţine la curent cu viitoarele întâlniri. Ca în orice domeniu, începutul e greu, însă dacă există voinţă, idei şi bune intenţii, puse cap la cap, cu siguranţă astfel de iniţiative nu rămân fără ecou. Şi dacă, în jur, multe alte lucruri se năruie, blogosfera abia se naşte.  

 

Citit 7265 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2011 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.