Aceste clătite pot face parte din platourile festive de la mesele aniversare sau de la cele de sărbători.
Ingrediente: 150 ml lapte, 100 ml apă minerală, 3 ouă, 125 g faină, 1 vârf de cuțit sare, 0,5 bucată piept de pui dezosat, 1 bucată ardei kapia, 200 g ciuperci, 150 g cascaval afumat, 2 linguri ulei de măsline, 1 vârf de cuțit piper alb, 2 linguri ulei.
Preparare: Se amesteca făina cu un vârf de cuțit de sare, apoi se adaugă ouăle, puțin lapte, uleiul și se amestecă bine. Se amestecă, se adaugă încet apa minerală și lapte, până se obține un aluat subțire și omogen. Se încinge o tigaie la foc potrivit și se coc clătitele.
Umplutura o pregătim astfel: în uleiul de măsline încins, se pune la călit pieptul de pui tăiat în cubulețe mici, apoi ardeiul și ciupercile și se asezonează după gust. În amestecul rezultat, adăugăm jumătate din cașcavalul ras. Umplem clătitele formând rulouri, le punem în tava antiaderentă și presărăm cașcavalul rămas pe deasupra. Se dau la cuptor pentru circa 10 minute. Dacă aveți timp, se poate prepara aluatul de clătite mai devreme, ca să aibă timp să se odihnească.