Consumul de somon are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Printre acestea se numără: susține sănătatea sistemului nervos, contribuie la scăderea inflamațiilor, susține reglarea tensiunii arteriale, menține buna funcționare a creierului, echilibrează nivelul hormonilor, susține lupta împotriva cancerului și previne apariția unor tumori.
De asemenea, somonul scade nivelul de colesterol, previne diabetul și susține sănătatea Somonul este foarte bogat în vitamine, printre care complexul de B-uri (mai ales acid folic, vitamina B3, cunoscută sub denumirea de niacină, precum și vitaminele B6 și B12) și vitaminele A și D. Somonul conține și minerale, precum fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc și seleniu.
Bucătăria mediteraneană este bogată în delicatese din peşte și fructe de mare, iar supa de somon cu lămâie este o rețetă inedită, pe care merită să o încerci măcar o dată.
Ingrediente: 200 g de spanac, 1 ardei gras, 2 morcovi, 2 cepe,1 ardei iute, sare grunjoasă, piper măcinat, 4 lămâi, 3 bucăți de file de somon, crutoane cu unt.
Preparare: Curăță ceapa, morcovii și ardeiul. Apoi, spală bine legumele și taie-le în bucăți mari, ca pentru supă. Separat, spală somonul și pune-l la fiert în apă, cu o linguriță de sare grunjoasă. După ce începe să fiarbă, poți să iei spuma de la suprafață și să adaugi legumele și frunzele de spanac. Ingredientele se lasă la fiert, la foc potrivit, ca să nu scadă brusc și să nu se destrame peștele. În tot acest timp, poți să speli și să storci lămâile. După ce au fiert legumele, poți să torni peste ele zeama de lămâie și să lași totul să clocotească, pentru câteva minute.
La final, supa de somon se servește cu felii de lămaie și cu pâine prăjită sau crutoane.
Supa de somon cu lămâie este considerată una din cele mai sofisticate rețete din lume, pe care acum o poți pregăti și la tine acasă, dacă ai ingredientele necesare.