Înşelăm. Dar ştim de ce? - Bărbaţii şi femeile calcă strâmb din motive diferite

Înşelăm. Dar ştim de ce? - Bărbaţii şi femeile calcă strâmb din motive diferite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Majoritatea psihologilor sunt de acord că bărbaţii şi femeile au, în general, motive diferite pentru care caută o altă relaţie în afara celei de cuplu.

„Diferenţa dintre femei şi bărbaţi este aceea că bărbaţii înşală adesea din motive fizice, în timp ce femeile îşi trădează partenerul mai ales din considerente afectiv emoţionale. Cele mai frecvente motive pentru care femeile înşală sunt singurătatea, răzbunarea, plictiseala şi stima de sine”, explică psihologul Carmen Rusu.

“O femeie care într-o relaţie în care nu găseşte împlinire în plan emoţional se simte mult mai singură decât femeile fără partener. Dacă nu primeşte atenţia pe care consideră că o merită, poate încerca să caute satisfacţie în altă parte şi să se implice într-o nouă relaţie”, consideră psihologul.

Gustul dulce al răzbunării sau ieşirea din monotonie

Nu puţine sunt cazurile în care o femeie îi pune coarne partenerului după ce a fost înşelată în prealabil de acesta, plătindu-i partenerului cu aceeaşi monedă.

Dacă actuala relaţie a ajuns într-un stadiu de rutină, partenera poate fi tentată să încerce o relaţie pasageră, cu scopul de a readuce pasiunea pierdută în vechea relaţie.

De ce înşală bărbaţii

Afirmaţia că bărbaţii înşală doar pentru satisfacerea nevoilor sexuale este totuşi una simplistă. Într-o măsură mai mică, motivele enumerate mai sus se pot aplica şi în cazul lor. Alte motive care îi îndeamnă să calce pe alături sunt plictiseala, nevoia de nou sau setea de aventură, dar şi unele motive de genul boala sau sarcina soţiei sau disponibilitatea fostei iubite de a reîncepe o aventură.

Citit 2411 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Mai 2012 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.