Tenorul Placido Domingo a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite

Tenorul Placido Domingo a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), informează contactmusic.com. Artistul spaniol va fi prezent miercuri la Paris, unde va participa la ceremonia oficială care va fi organizată pentru a marca numirea sa în această funcţie onorifică.

Placido Domingo va primi acest titlu prestigios pentru "dedicaţia sa dovedită faţă de valorile şi de idealurile Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO)".

Tenorul spaniol se alătură astfel muzicianului de jazz Herbie Hancock şi starului hollywoodian Forest Whitaker pe lista actualilor ambasadori ai bunăvoinţei pentru UNESCO.

Placido Domingo, în vârstă de 71 de ani, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Citit 909 ori Ultima modificare Marți, 20 Noiembrie 2012 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.