"Cel mai rapid roman din lume", conceput de 53 de scriitori, în 5 ore şi 35 de minute

"Cel mai rapid roman din lume", conceput de 53 de scriitori, în 5 ore şi 35 de minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Moş Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume" este titlul volumului redactat în doar 5 ore şi 35 de minute de 53 de scriitori, sâmbătă, la Universitatea din Bucureşti, premiera mondială fiind înscrisă pentru validare ca record în Guinness Book of Records.

Redactarea cărţii a început la ora 10.20, cu cei patru naratori principali, scriitorii Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Răzvan Ţupa şi Marius Chivu, stabilind împreună planul şi titlul romanului - "Moş Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume". S-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, pe care iniţiatorii proiectului îl consideră "un dar pentru societatea românească".

Editura Art, care va publica romanul de 288 de pagini rezultat în urma efortului colectiv al 53 de scriitori, a înscris acest proiect fără precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record, lucru care ar urma să aibă loc în Ajunul Crăciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creând în acest sens o categorie specială.

"A fost o zi destul de grea, când 53 de autori români s-au strâns pentru a marca un eveniment total inedit. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noştri. Cred că am reuşit să dăm un exemplu, să arătăm că românii pot conlucra întru binele tuturor", a spus Gabriel H. Decuble, preşedintele Asociaţiei Culturale Aedificatio şi iniţiatorul proiectului.

Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numărat şi Ioan Groşan şi Matei Pleşu.De marţi, romanul va fi disponibil în librării, iar miercuri, cu începere de la ora 18.30, acesta va fi lansat în prezenţa tuturor autorilor, la Librăria Bastilia din Bucureşti.

Citit 1157 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.