Modă şi stil. Evită dezastrele vestimentare

Modă şi stil. Evită dezastrele vestimentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să arate mereu bine poate fi o mare presiune pe umerii unei femei şi nu puţine sunt cele care o dau în bară. Iată care sunt cele mai mari gafe vestimentare, din timpul iernii, pe care până şi tu le-ai făcut măcar o dată şi învaţă cum să le eviţi.

Prea multe culori

Pentru că inevitabil vei pune pe tine mai mult decât două piese vestimentare, cum făceai în timpul verii, este foarte uşor să cazi într-o extremă a culorilor fără ca măcar să îţi dai seama de efectul obţinut. Nu este cazul să alegi varianta aparent salvatoare şi să mergi pe o singură culoare, sau cel mai probabil negru. Este de preferat să optezi pentru nuanţe complementare, cât să obţii o ţinută caldă şi plăcută din punct de vedere estetic. Alege o culoare de bază şi construieşte apoi în jurul său întreaga ţinută folosind nuanţe apropiate.

Evită supraîncărcarea prin imprimeuri, acestea trebuie combinate cu foarte mare atenţie. Este preferabil să combini un imprimeu de mari dimensiuni cu unul mărunt, spre exemplu.

Colanţi pe post de pantaloni

Aceasta este una dintre cele mai mari gafe şi totodată cele mai frecvente. Dincolo de aspectul estetic, nu este deloc sănătos să tremuri de frig crezând că astfel eşti la modă doar pentru că ştii ce se poartă. În plus, dacă nu ai o siluetă armonioasă, atunci colanţii nu pot fi purtaţi decât în combinaţie cu un pulover supradimensionat, care să îţi acopere posteriorul, te apără astfel de frig şi, în acelaşi timp, îţi garantează o ţinută de efect, puloverul fiind acum unul dintre piesele cheie ale sezonului.

Pantaloni în cizme

Sezonul rece aduce cu sine ploi şi ninsori din abundenţă. Băgatul pantalonilor în cizme este poate unul dintre cele mai utile trenduri, dacă este folosit cum trebuie. Nu puţine sunt femeile care aleg să îl poarte, fără să îşi dea însă seama că necesita o pereche de jeanşi sau pantaloni cât mai strâmţi.

Haine prea largi

Unul dintre trendurile care se bucură de un mare succes constă în piese vestimentare supradimensionate, pulovere, cămăşi sau tricouri, care într-o combinaţie neinspirată pot crea un efect dezastruos. Trebuie să porţi un astfel de pulover larg în combinaţie cu o pereche de jeanşi skinny sau o pereche de colanţi pentru a contrabalansa efectul larg şi de a-ţi contura silueta.

Haina fără formă

Ca şi în cazul puloverelor supradimensionate, acest model de haină trebuie combinat cu multă atenţie. Este de preferat să optezi pentru o haină de iarnă care să îţi pună în valoare talia, echilibrând proporţiile şi creând un efect de clepsidră perfectă.

Citit 1092 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.