Subcarpaţi cântă sâmbătă în Zodiar: „Un amestec exploziv de nou şi vechi”

Subcarpaţi cântă sâmbătă în Zodiar: „Un amestec exploziv de nou şi vechi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„The Guardian” despre trupă: „Un amestec exploziv de nou şi vechi”


Publicaţia The Guardian împreună cu mai mulţi bloggeri, membri ai Music Alliance Pact (MAP), au făcut, anul trecut, o selecţie muzicală a lunii iulie cu cele mai bune piese din lume. Ei au selectat piese din 37 de ţări, iar România este reprezentată în liste celor de la The Guardian de trupa Subcarpaţi cu melodia „Underground Folclor”, de pe albumul cu acelaşi nume.

Iată ce au scris cei de la Guardian despre proiectul Subcarpaţi: “Subcarpaţi este un amestec exploziv de vechi şi nou. Este o combinaţie eclectică ce aduce împreună melancolia folclorului românesc, cântecele de unitate, instrumentele tradiţionale şi ritmurile de trip-hop, dubstep, hip-hop şi dancehall”. Alături de România, în selecţia MAP au fost incluse şi ţări precum Rusia, Mexic, Irlanda, Italia, Japonia şi multe altele.

Tradiţii sonore cu valenţe noi

În Revista Online „Sub25”,  printre cele 20 de albume ale anului 2012 ce merită  păstrate pe iPod şi ascultate şi în acest an, figurează, la loc de cinste, „Underground Folclor”, cel de-al doilea album al trupei, lansat în vara lui 2012, după ce cu un an înainte se făcuseră cunoscuţi cu materialul „Culese din cartier”. „Subcarpaţi este un proiect muzical autohton conturat în jurul curiozităţii pentru sunetul folcloric. Datorită apetenţei fondatorului său (Bean – solistul trupei Şuie paparude – n.n.) pentru dub, reggae, d`n`b, hip hop şi diverse curente underground, interpretarea tradiţiilor sonore româneşti a căpătat o nouă valenţă: underground folclor. Un concept ce denumeşte albumul cel mai recent, şi explică ce nu reuşesc o mie de cuvinte”, consemnează revista „Sub25”.

„Nu am inventat lucruri noi…”

Albumul „Underground folclor” este disponibil la download gratuit, accesând site-ul www.subcarpati.com. „A venit ca folclor la noi, astfel că aşa îl dăm şi noi mai departe” – iată cum îşi motivează băieţii generozitatea.

„Folclorul e frumos oricum. Nu am inventat lucruri noi, doar modul de abordare e nou – îmbinat cu elemente moderne”, declara MC Bean într-un interviu pentru „România pozitivă”. Coperta albumului e reprezentată, simbolic, ca o descoperire arheologică: „Am descoperit că şi folclorul are partea lui underground, naturală, unde un cioban găsea un băţ, îl scobea şi începea să cânte la el despre ce trăia. Ăsta-i underground folclor pe înţelesul meu”, mai spune fondatorul trupei.

Alături de Bean (vocal) din Subcarpaţi mai fac parte: Vali Umbră (vocal – fost membru OSP) şi DJ Power. Evenimentele lor sunt unice. De aceea concertul  Subcarpaţi de sâmbătă seara, din club Zodiar – Galaţi (ora 22,00) nu trebuie ratat. Intrarea este 20 de lei.

Citit 3384 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.