Tratamente cosmetice cu Vitamina C

Tratamente cosmetice cu Vitamina C
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este binecunoscut faptul ca Vitamina C (acidul ascorbic) reprezintă o adevărată comoară pentru organism, atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi al frumuseţii. Este antioxidant, conferă un plus de strălucire epidermei, stimulează secreţia de colagen şi constituie un remediu natural pentru pigmentare.

Ce face vitamina C pentru piele?

Produsele cosmetice pe bază de Vitamina C trebuie să fie folosite în concordanţă cu tipul de ten, în caz contrar, pot apărea iritaţii sau eczeme cel puţin neplăcute. În principiu, tratamentul cu Vitamina C este recomandabil tuturor tipurilor de piele, indiferent de vârstă, astfel pielea va deveni mai elastică şi mai mătăsoasă.

Stimulează secreţia de colagen şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.

Este un puternic antioxidant, pentru că protejează pielea de factorii nocivi existenţi în mediul înconjurător. O fiola de ser pe baza de Vitamina C, aplicată zilnic, ajută pielea să lupte mai bine împotriva acestor agresori. De asemenea, acidul ascorbic reduce ridurile fine şi previne apariţia altora.

Ameliorează pigmentarea. Din acest punct de vedere, Vitamina C acţionează ca un fel de gumă de şters, astfel încât nu peste multă vreme, petele mari şi întunecate vor deveni tot mai puţin vizibile, ele reducându-se atât din punct de vedere al suprafeţei, cât şi cromatic. Trebuie menţionat faptul că tratamentul pigmentării este complex şi trebuie condus numai de către medicul dermatolog.

De asemenea, vitamina C constituie un remediu excelent pentru tratarea acneei, rozaceei şi cuperozei.

Pentru ca Vitamina C să se păstreze proapătă trebuie ţinută numai în microcapsule speciale şi depozitată în locuri întunecoase. După 25 de ani, procesul de regenerare celulara este mai lent şi deci ar trebui ca periodic să fie urmat un astfel de tratament, pentru ca epiderma să se menţină cât mai multă vreme strălucitoare şi fermă.

Citit 3557 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.