Legi năstruşnice ale omenirii
Foto: Pentru o astfel de ipostază, în Singapore poţi face puşcărie

Legi năstruşnice ale omenirii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iată câteva dintre cele mai ciudate legi din lumea în care trăim, conform telegraph.co.uk


Locul în care nu ai voie să mori
Dacă eşti în căutarea unui loc al vieţii eterne, mergi în orașul arctic izolat Longyearbyen, unde moartea este interzisă prin lege. De fapt, această lege a fost adoptată deoarece s-a dovedit că trupul uman nu se descompune în permafrost (n.r. soluri înghețate tot timpul anului). Cimitirul a încetat să mai primească oameni în urmă cu 70 de ani, așa că, dacă se întâmplă să te îmbolnăvești acolo, vei fi imediat expediat cu avionul pe continent, unde îți poți încheia socotelile cu viață fără a încalcă vreo lege.

Interzis mestecatul gumei
Te-ai gândit vreodată că guma de mestecat te poate bagă în pușcarie? Ei bine, în Singapore, mestecatul gumei este complet ilegal încă din 1992. Singură excepție este guma cu nicotină, dar chiar și fumătorii o pot achiziționa de la farmacie doar cu prescripție medicală.

Delicateţea nedelicată
Oamenii din Brunei, Indonezia și Malaezia pur și simplu iubesc fructul durian, care arată ca o încrucișare între ananas și un porc spinos. Totuși, multe autorități locale au interzis complet consumul acestei delicatese în autobuze, metrou, hoteluri și aeroporturi. Este această o nouă încălcare revoltătoare a libertăților civile? Ei bine, din moment ce fructul durian miroase „ca un amestec între excremente de porc, terebentină și ceapă”, poate că nu e chiar așa de gravă această lege.

Lupta cu grăsimea
În Japonia este interzis să fi gras. Deși țara are deja una din cele mai mici rate de obezitate din lume (mai puțin de 5 la sută dintre persoane sunt obeze, față de 35 la sută în SUA), acest lucru nu i-a împiedicat pe parlamentarii japonezi să stabilească o dimensiune maximă a taliei, în 2009. Fiecare bărbat cu vârstă de peste 40 de ani nu trebuie să aibă o talie care să măsoare mai mult de 80 de centimetri, în timp ce femeile nu au voie să aibă o dimensiune a taliei mai mare de 90 de centrimetri. Iar această lege vine din țara care ne-a făcut cunoștință cu luptele sumo.

Viaţa în Thailanda
Thailanda poate tolera situațiile comice exotice și sexuale, dar în această țara este încă ilegal să ieși din casă fără să porți lenjerie intimă. De asemenea, nu poți conduce mașina dacă nu porți un tricou, nici nu poți călca pe o monedă națională și nici măcar să nu te gândești să insulți regele, pentru că poți primi până la 15 ani de pușcarie.

Comportament indecent
Dacă te afli într-un safari în Kenia, iar ghidul tău se dezbrăca deodată de toate hainele, înainte de a cutreiera locurile sălbatice, atunci este foarte important să reziști tentației de a face același lucru. Dacă pentru cetățenii kenieni este complet legal să meaga așa prin zona Masai Mara, pentru străini este ilegal să renunțe la haine.

Mă întreb ce caută jucăriile acolo
În Danemarca, înainte de a porni motorul, ești obligat prin lege să verifici dacă nu cumva există copii care dorm sub maşina ta. Însă nu intra în panică dacă uiți să faci acest lucru şi ajungi în puşcarie, deoarece în Danemarca nu este ilegal să evadezi din închisoare.

Nu te simţi prea relaxat
În Elveția trebuie să-ți plănuiești cu atenție mișcările. Tragerea apei la toaletă după ora 22 într-o clădire cu mai multe apartamente este interzisă prin lege. În mod curios, guvernul elvețian a considerat poluarea fonica a fi mult mai antisocială decât poluarea olfactivă.

Nu ai voie să fii soldat
Dacă ești o persoană care se relaxează prin reconstituirea unei bătălii militare, va trebui să te gândești de două ori înainte să mergi în vacanță în Insulele Caraibe. În Trinidad&Tobago și Sânta Lucia este ilegal să porți haine de camuflaj. Se pare că acest lucru se datorează faptului că oficialii încearcă să-i împiedice pe oameni să îi imite pe militari. Pentru această infracțiune poți fi reținut de poliție, iar vestimentația îți este confiscată.

De pe altă planetă, doar cu autorizaţie
Potrivit legii geniale numită „Actul Spațiului Cosmic din 1986”, Secretarul de Stat are permisiunea de a folosi „forţa rezonabilă” pentru a împiedica o invazie extraterestră a Marii Britanii, atâta timp cât extratereștrii nu au o autorizație de a invada planetă. În cazul în care vizitatorii de pe altă planetă au o astfel de autorizație, aceștia își pot folosi „obiectele spaţiale” în legalitate perfectă, în spațiul aerian al țării.

Afecţiuni ale stării de ebrietate
Dacă bei mult, lucrurile sunt suficient de confuze fără a mai fi nevoie să îți amintești o multitudine de legi privind starea de ebrietate. De exemplu, în St. Louis, nu poți bea bere în timp ce stai așezat pe o margine de trotuar, în oraș, iar în Chicago poți fi arestat dacă bei în picioare oriunde în oraș. În Topeka, Kansas, nu poți bea vin într-o ceașcă de ceai, în timp ce în Cleveland, o singură persoană poate sorbi dintr-o sticlă de whisky. În Saskatchewan, Canada, este interzis prin lege să bei apă în locurile unde se bea bere.

Citit 1635 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 16:49

3 comentarii

 • postat de forest gump
  Duminică, 02 Iunie 2013 16:21
  ...iar tu george,un mare B.O.U.
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 02 Iunie 2013 12:55
  forest gump esti un idiot.

  Cat despre articol. HA HA HA. Cine sta sa verifice toate aberatiile asta adica ce politist te-ar cauta sa vada daca ai sau nu chiloti pe tine? =))
  0
  0
  Raportează
 • postat de forest gump
  Sâmbătă, 01 Iunie 2013 08:38
  Cel mai bine e la noi...la noi nu e nicio lege...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.