Şarmantă şi talentată: Gălăţeanca Ioana Bulgaru – revelaţia Festivalului Silver Yantra

Şarmantă şi talentată: Gălăţeanca Ioana Bulgaru – revelaţia Festivalului Silver Yantra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Silver Yantra”, desfăşurat recent la Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, au participat 84 de concurenţi din 12 ţări (Italia, Malta, Japonia, Franţa, Republica Moldova, România, India, Filipine, Slovenia, Serbia, Belgia şi ţara gazdă). Din juriu au făcut parte muzicieni şi compozitori din mai multe ţări, printre care s-a numărat şi Mihai Trăistariu. Concursul – foarte strâns, ştiut fiind că acolo ajung să participe cei mai valoroşi concurenţi – a fost structurat pe patru categorii de vârstă.

Ioana Bulgaru, gălăţeanca de nouă ani, elevă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, la clasa de canto muzică uşoară a profesoarei Monica Măciuceanu, a fost revelaţia – sau „cireaşa din festival”, după cum ne-a declarat profesoara „Ioana a interpretat două melodii: „Şcoala mea”, în română şi italiană, precum şi o piesă foarte grea din repertoriul solistei islandeze Bjork, cu care a cucerit atât juriul, cât şi publicul. Ioana este un copil şarmant, care a acaparat, pur şi simplu, atenţia la acest festival. Comunicativă, vorbăreaţă, descurcăreaţă, peste tot pe unde merge atrage atenţia: e un copil cu adevărat charismatic!”, afirmă Monica Măciuceanu.

Deşi are doar 9 ani, iar grupa la care a concurat este 9-12 ani, Ioana a reuşit să îi surclaseze pe toţi ceilalţi 23 de concurenţi care au participat la aceeaşi categorie. Nu este singurul premiu câştigat de Ioana Bulgaru în acest an, ea a mai obţinut Premiul I la Ceata lui Piţigoi, Premiul al III-lea la Music for Kids, Premiul I la Bucureşti, la Top Music, premiul al II-lea la Star Music şi trofeul la Mamaia, cu Grupul Voces, din care face parte.

Citit 2624 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.