Religii ciudate, desprinse din fantezii S.F./ Extratereştri, reîncarnare şi "Războiul Stelelor"

Religii ciudate, desprinse din fantezii S.F./ Extratereştri, reîncarnare şi "Războiul Stelelor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prezent, pe Pământ sunt aproximativ 4.200 de religii şi culte diferite. Este evident că majoritatea au puncte comune, dar felul în care îşi exprimă credinţa şi tradiţiile, în cazul multora, este extrem de ciudat. Lăsând la o parte cultele ciudate pe care le-am prezentat într-o ediţie trecută, în continuare puteţi citi despre alte câteva religii bizare, ale căror obiceiuri sunt izvorâte din concepţii exagerate.

Societatea Aetherius

La bază, acest cult înfiinţat în 1955 se trage din filozofia yoga şi crede atât în Iisus, Buddha, cât şi în Krishna (Buddha - termen folosit în budism pentru toţi cei care şi-au împlinit potenţialul de dezvoltare personală, descoperindu-şi luminarea şi fondatorul religiei; Krishna - este considerat a fi întruparea zeului suprem din religiile hinduse, Vişnu). Interesant este că acest cult consideră cele trei presupuse divinităţi ca fiind extratereştri. Membrii acestui cult susţin că au fost contactaţi constant de către aceşti extratereştri pentru a fi preveniţi de anumite evenimente din istoria omenirii. Printre cele mai cunoscute se află şi tragedia de la Cenobâl, despre care această societate susţine că aflase cu patru ore înainte de a avea loc. Fondatorul acestui cult susţine că a primit o comandă clară de la un grup de extratereştri de a forma un grup de oameni care merită să reprezinte Pământul în Parlamentul Interstelar. Conform ultimelor dovezi, se pare că apogeul cultului a avut loc acum 20 de ani, când 650 de oameni aderaseră la această credinţă.

Catal Huyuk

Acesta este unul dintre cele mai vechi culte din lume, fiind datat acum aproximativ 6.000 de ani. Ce este interesant la adepţii acestei religii e felul în care aceştia priveau moartea. Dovezile au fost adunate de către cercetători având la bază anumite relatări istorice şi picturi de pe pereţii peşterilor.

Se pare că membrii acestui cult apreciau moartea. Dovezile arheologice indică faptul că aceştia îşi îngropau morţii sub locul unde dormeau. De asemenea, se pare că aceştia nu aveau niciun fel de ritual de pregătire a decedatului pentru viaţa de apoi, aruncându-i pur şi simplu în groapă. Motivul pentru care tratau moartea astfel este credinţa în reîncarnare, considerând că viaţa se regenerează la infinit. Cultul a devenit extrem de cercetat şi datorită numărului mare de tradiţii pe care îl avea în comun cu creştinismul.

Încă un lucru interesant este faptul că adepţii acestui cult puneau femeia pe primul loc. Relaţia dintre mamă şi fiică era mereu mai importantă decât cea dintre tată şi fiu, mama fiind considerată o întruchipare divină.

Egiptul Antic

Nu este vorba de vreo grupare de oameni care practică în prezent aceeaşi religie pe care o practicau egiptenii acum mii de ani, ci de credinţa de pe vremea aceea. E interesant de urmărit faptul cum poporul venera multe zeităţi, principala fiind Soarele, iar faraonul era considerat întruchiparea acestora pe Pământ. Lucrurile au fost atât de bine aranjate în această religie încât a dăinuit mii de ani, până la câteva sute de ani după Hristos, când creştinii au venit şi au distrus totul.

Legenda spune că pentru o lungă perioadă de timp singura formă sub care exista materia în Univers era cea lichidă. Atum, prima zeitate, şi-a făcut în cele din urmă o soţie, împreună având doi copii: zeul aerului şi zeul umidităţii. Lucrurile devin ciudate când analizăm mai cu atenţie conceptul de soţie a lui Atum, care este prezentată ca fiind mâna dreaptă a acestuia... Egiptenii consideră că Atum (supranumit „Re”, pentru că nimeni nu avea voie să-i cunoască adevăratul nume) a fost primul lor faraon şi credeau orbeşte în absolut orice le era transmis.

Pe de altă parte, arheologii au descoperit că egiptenii erau faimoşi pentru diversitatea de substanţe halucinogene şi droguri pe care o foloseau. Mai e interesantă şi veneraţia pe care o aveau vizavi de pisici.

Religia din Mesopotamia

Iarăşi ne îndreptăm atenţia către o religie extraordinar de veche. La fel ca egiptenii, oamenii din Mesopotamia credeau orbeşte absolut orice legendă şi mit. Interesant la această religie este faptul că adepţii săi credeau în animism, în sensul că atunci când desenau un animal pe peretele unei peşteri acesta apărea automat şi în sălbăticie. Astfel vânătorii aveau rezultate mai bune şi poporul avea de unde să se hrănească.

Jediismul sau Biserica Jedi

În cazul acestui cult, vorbim despre o apariţie recentă. Adepţii jediismului nu cred neapărat în vreo zeitate, dar cred Într-o formă supremă de putere: Forţa. De fapt şi de drept, aceştia se ghidează după învăţături şi tradiţii scoase din seria de filme arhicunoscute Star Wars (Războiul Stelelor). „Biblia” lor poartă numele de „codul Jedi” şi conţine 21 de maxime inspirate din film. Pe lângă asta, adepţii religiei mai au un număr de 16 Învăţături pe care le respectă cu sfinţenie şi susţin că fiecare membru are un destin diferit. Membrii acestei religii se adresează celorlalţi sub forma de „cavaler Jedi”.

Citit 1723 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.