La Muzeul de Artă/ Liber la filme poloneze

La Muzeul de Artă/ Liber la filme poloneze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*„Bicicleta mea”, „Joia neagră” şi „Ziua femeii”


Muzeul de Artă Vizuală şi Institutul Polonez din Bucureşti organizează, în acest weekend, Zilele Filmului Polonez. Subtitrate în limba română, filmele proiectate în fiecare seară, începând cu ora 18,00, sunt producţii recente, ce au obţinut atât nominalizări, cât şi premii, la festivaluri de film poloneze sau internaţionale.

Astă seară, veţi putea vedea  „Bicicleta mea” (dramă, 2012), în regia lui Piotr Trzaskalski, un film care te face să reflectezi la propria-ţi viaţă, la comportamentul de copil, adult şi părinte, odată cu trecerea timpului.

Sâmbătă, sunteţi invitaţi la „Joia neagră. Janek Wiśniewski a căzut” (dramă, 2011), în regia lui Antoni Krauze. Filmul reconstituie, pornind de la povestea lui Runon Drywa, împuşcat de miliţieni în drum spre locul de muncă, evenimentele tragice care au avut loc la 17 decembrie 1970, în Gdynia, când protestele muncitoreşti au fost înăbuşite brutal de către armată şi miliţie.

Duminică, Zilele Filmului Polonez se vor încheia cu „Ziua femeii” (dramă, 2012), în regia Mariei Sadowska. Pelicula prezintă povestea Halinei, casieră în reţeaua de magazine Motylek, care visează la un trai mai bun pentru ea şi fiica sa Misia.

Proiecţiile au loc la sediul Muzeului de Artă din strada Tecuci nr.7 (parterul blocului V3). Intrarea este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.

Explicaţie foto: Imagine din filmul "Bicicleta mea"

Citit 847 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.