O trupă gălățeană de dans, în finala mondială a unui concurs

O trupă gălățeană de dans, în finala mondială a unui concurs
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupa de dans ILLQueens Crew, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, a câştigat, la faza naţională a ediţiei din acest an a Concursului Hip Hop International, desfăşurată pe 21-22 martie, la Bucureşti, două premii importante: locul I la categoria duo varsity – Denisa Harabagiu şi Andrada Popovici – şi locul al II-lea la categoria formaţii varsity, ceea ce le asigură calificarea la Las Vegas unde, în august, va avea loc finala mondială a concursului.

După cum aflăm de la Costel Roşu, coregraful şi liderul trupei,  ILLQueens a luat fiinţă în 2011 şi are în componenţă nouă adolescente, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve la CNVA, CNMK, CN Al.I.Cuza, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Liceul Teoretic „Dunărea”. În 2012 trupa a obţinut locul I la faza naţională a Campionatului Mondial „ESDU Dance Masters 2012”, calificându-se astfel la faza internaţională din Porec, Croaţia, iar în 2013 s-au clasat pe locul al treilea (din 17 trupe participante) la Hip Hop International – etapa naţională.

Costel Roşu are 25 de ani, a absolvit în 2012 Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, dansează de opt ani şi a făcut parte din  trupa Stance Crew.

Pentru a putea merge în luna august în Las Vegas, Nevada, SUA fetelor le-ar fi necesari aproximativ 13.000 de euro: „Suntem realişti, ştim că nu vom putea ajunge acolo, din lipsă de bani”, ne spune Costel Roşu, adăugând: „Pentru noi, important este că ne-am calificat. Scopul ILLQueens este să ajungă cea mai bună trupă hip hop din România”.

Le veţi putea vedea pe fetele de la ILLQueens Crew dansând în cadrul unui spectacol caritabil ce va fi organizat înainte de Paşti, pentru micuţul Filip Dorobăţ (3 ani), diagnosticat cu tetrapareză spastică. Vom reveni cu detalii despre spectacol, la momentul potrivit.  

Citit 2771 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.